Ціна с/г землі за гектар на електронних торгах Prozorro.Sale

На сьогоднішній день ціна 1 гектара землі в Україні хвилює сотні тисяч людей. Адже з відкриттям ринку можливість продати власну сільгосп ділянку отримали 7 мільйонів українців. Експерти обнадіюють – через кілька років вартість вітчизняного чорнозему зросте в рази, наздоганяючи середньоєвропейські показники.

Ціна гектара землі в Україні на електронних торгах Прозоро.Продажі

Звичайно, створення легального ринку забезпечує його учасникам вільну конкуренцію. Відтак ціна 1 гектара землі в Україні поступово збільшуватиметься. Та поки що вона обмежується значенням нормативної грошової оцінки – саме остання визначає початкову вартість земельних лотів на електронних аукціонах Prozorro.Sale. При цьому враховуються місце розташування і цільове призначення ділянки (рілля, сіножаті, багаторічні насадження, пасовиська).

Станом на 01 січня 2021 р. Держгеокадастр оприлюднив ціну за гектар сільськогосподарської землі. Найдорожче оцінюються угіддя, придатні для вирощування багаторічних насаджень. Так, у Черкаській області їх вартість починається з 74 тис. грн./га, в Харківській і Кіровоградській – з 67 тис. грн./га, Полтавській – з 64 тис. грн./га.

Загалом влітку 2021 року – а саме тоді почали проходити перші земельні торги – початкова ціна більшості ділянок складала 1 000-1 500 дол./га. Однак поступово вона збільшується. За статистикою на 01 січня 2021 р. найдешевші сільськогосподарські угіддя знаходяться переважно на заході нашої країни. Зокрема у Житомирській, Львівській, Волинській, Рівненській областях ціна землі за гектар становить менше 1 000 дол. США (близько 21 тис. грн.). Традиційно найдорожчою вона лишається в Чернівецькій та Черкаській областях – 33 000 грн./га.

Думаєте, як найбільш вигідно купити ділянку сільгосппризначення? Бажаєте продати власний пай, але переймаєтеся, що доведеться віддати вартісний актив з мінімальною націнкою? Вирішити подібні проблеми допоможуть відкриті аукціони Прозорро.Продажі. Саме вони сприяють встановленню дійсно конкурентній ціні гектара землі в Україні, а також забезпечать прозорий продаж і оренду приватних, державних і комунальних угідь різноманітного призначення.

Ціна землі за гектар на майданчику ТОВ Українська універсальна біржа

За останні пів року в електронній системі Prozorro.Sale було оголошено рекордні 3 500 публічних аукціонів, а початкова вартість лотів перевищила 1 мільярд гривень. Сумарна площа всіх ділянок при цьому склала 19 тис. га. Наразі повністю завершено 700 торгів, які принесли організаторам 317 млн. грн. прибутку.

Для участі у торгах на Прозорро.Продажі вам потрібно зареєструватися на електронному майданчику sale.uub.com.ua. Наші консультанти забезпечать вам якісну підтримку на кожному етапі, а також проінформують про актуальну ціну 1 га землі в Україні.

Підписуйтеся на E-mail-розсилку онлайн-платформи ТОВ УУБ, земельні боти у Telegram і Viber, обирайте аукціони і перемагайте!