У Чернігівській області ціна на землю формується на торгах Prozorro.Sale

У Чернігівській області, як і в інших регіонах України, ціна на землю формується на публічних торгах електронної платформи Prozorro.Sale. Ця інноваційна система дозволяє проводити аукціони в онлайн форматі, забезпечуючи прозорість процесу та конкурентну боротьбу серед учасників.

Фактори, які впливають на визначення ціни сільськогосподарської землі в Чернігівській області

Ціна сільськогосподарської землі в Чернігівській області формується під впливом різних факторів. Перш за все, це розташування та природні умови. Земельні ділянки, що мають вигідне географічне положення та сприятливий клімат мають вищу ціну.

Також важливий фактор - економічний стан регіону. Рівень розвитку сільськогосподарського сектору, наявність сучасної інфраструктури та легкість доступу до ринків збуту впливають на ціну сільськогосподарських земель.

Ще один важливий фактор - цільове призначення земельної ділянки. Сьогодні аграрні угіддя є відносно недорогими, порівняно із комерційними та іншими землями.

Законодавство та політика держави грають ключову роль у визначенні ціни на земельні ресурси. Обмеження щодо максимально можливої площі земель для одного власника, а також інші фактори суттєво впливають на попит на землю та, відповідно, на її ціну.

Загалом ціна сільськогосподарської землі в Чернігівській області є комплексним показником, що формується на основі низки факторів: природних, економічних, правових та соціальних, що відображають загальний стан ринкових відносин та аграрної галузі у регіоні.

Ціна землі с/г призначення в Чернігівській області у 2023 році

У 2023 році ціна на земельні ділянки сільськогосподарського призначення в Чернігівській області демонструє тенденцію до зростання. Це обумовлено кількома ключовими факторами. Перш за все, високий попит на земельні ресурси для розвитку аграрного сектору. Сільське господарство є основним галузевим напрямом економіки області, тому земля для сільськогосподарської діяльності має велику цінність.

Також на ціну аграрних ділянок впливає поліпшення економічного та безпекового стану регіону. Якщо у 2022 році інвестори неохоче купували землю на Чернігівщині, то роком пізніше ця ситуація кардинально змінилася, що призвело до деякого зростання вартості с/г угідь.

Станом на жовтень 2023 року середня ціна 1 гектара сільськогосподарської землі в Чернігівській області становить 30,5 тис. грн. Це досить невисокий показник, тому й купівля с/г угідь на Чернігівщині стане вигідним вкладення коштів.

Тому якщо ви бажаєте придбати ділянку сільськогосподарського призначення в Чернігівській чи будь-якій інші області - запрошуємо долучитися до торгів на майданчику Української універсальної біржі.

Підключайте електронну розсилку та земельні боти в Telegram і Viber, а також долучайтесь до сторінки УУБ у Facebook, щоб не пропускати оголошення цікавих аукціонів з продажу землі на Prozorro.Sale.