Купити пай землі за вигідною ціною на електронному аукціоні

Купівля паю землі за вигідною ціною на електронному аукціоні - це сучасний і досить популярний спосіб інвестицій. Онлайн торги стали дуже зручним та доступним інструментом для отримання угіддя за найкращими умовами.

Ціна паю землі визначається на конкурентних аукціонах у системі Prozorro.Sale

Переваги купівлі паю землі на електронному аукціоні очевидні. По-перше, це великий вибір ділянок та можливість порівняти різні пропозиції. Ви можете ознайомитися з усіма деталями та характеристиками онлайн, що робить процес вибору більш прозорим і зручним.

По-друге, електронні аукціони відкриті для широкого кола учасників. Це означає, що будь-хто може взяти участь у торгах. При цьому електронний формат аукціонів не вимагає від учасників особистої присутності в офісі біржі.

По-третє, ціни на земельні паї на електронних торгах є ринковими. Висока конкуренція на аукціонах дозволяє сформувати справедливу вартість угідь, яка відображатиме реальний попит та пропозицію.

Першим кроком для участі в електронних торгах є реєстрація на майданчику Української універсальної біржі. Після цього вам слід ознайомитися з доступними лотами, проаналізувати їх характеристики та дізнатися про умови проведення аукціонів. Добре підготовлений план дій на торги допоможе вам купити бажаний пай землі за вигідною ціною.

Не забувайте також про необхідність дотримання усіх вимог і процедур при придбанні земельної ділянки. У разі необхідності - консультуйтесь із фахівцями Української універсальної біржі. Усі ці кроки допоможуть вам здійснити успішну купівлю угіддя на електронному аукціоні і отримати найкращі умови.

Актуальні ціни паю землі на аукціонах на майданчику Української універсальної біржі

Актуальні ціни земельних паїв на торгах дуже змінюються в залежності від регіону, розміру ділянки, її розташування та інших факторів. Проте загальні тенденції можна визначити, якщо розглядати різні області України.

На початку впровадження реформи земельного ринку вартість паїв була відносно низькою. Протягом першого ж року реформи, що розпочалася у 2021 році, ціни почали зростати, особливо в областях з розвиненою сільськогосподарською галуззю та можливостями для рентабельного землекористування.

Сьогодні найвищою вартість с/г землі є в Івано-Франківській області - понад 72 тис. грн/1 га. Загалом усі західні та центральні регіони України відзначається високою ціною паїв. Значно нижчою вона є у північних, східних та південних областях, зокрема Херсонська - є аутсайдером цього рейтингу, з показником у 24,8 тис. грн/1 га.

Варто зазначити, що навіть така вартість паїв є мізерною, проте завдяки системі Прозорро.Продажі вона поступово зростає. Реформа земельного ринку надала право купувати приватні с/г землі, і ця можливість буде сприяти підвищенню цін на них і надалі.

Тому якщо ви бажаєте купити пай: налаштуйте Email-розсилку та земельні боти в Telegram і Viber, щоб отримувати сповіщення про оголошення нових аукціонів. Також долучайтеся до сторінки УУБ у Facebook, де регулярно публікується інформація про аукціони угіддями.