Вартість землі під Києвом на онлайн-торгах Prozorro.Sale

Як відомо, вартість землі під Києвом чи, тим більше, у самій столиці, є ледь не найвищою в усій країні. Але головна проблема, яка може виникнути при придбанні подібного активу – зовсім не його висока ціна. Потенційні покупці стикаються з вимаганням захмарних хабарів та тонною бюрократичних перешкод. Донедавна купівля ділянки землі під Києвом була доступна лише обраним. Однак починаючи з 2021 року придбати омріяну нерухомість можуть усі бажаючі. Завдяки електронним аукціонам Прозоро.Продажі ця процедура стала максимально простою та доступною широкому колу інвесторів.

Ділянки землі під Києвом на онлайн-торгах Prozorro.Sale

Згідно з положеннями закону №1444-ІХ, ухваленого урядом 18 травня 2021 р., продаж або здача в оренду земельних ділянок, що належать державі або перебувають у комунальній власності, тепер відбувається на електронних аукціонах Прозорро.Продажі. Такий крок дозволяє уникнути численних корупційних схем та, що не менш важливо, безкінечних походів по кабінетам місцевих високопосадовців.

Земельний кодекс передбачає наступне визначення комунальних земель – це усі ділянки, право власності на які належить територіальним громадам конкретних населених пунктів (міст, сіл і селищ). Відповідно, на торги ділянку землі у Києві та на прилеглих до столиці територіях можуть виставити КМДА або Київська обласна державна адміністрація. У залежності від цільового призначення, на аукціонах Prozorro.Sale ви зможете придбати землю:

  • для житлової, комерційної, громадської забудови (найпоширеніший варіант);
  • ведення сільськогосподарської діяльності, садівництва, городництва;
  • лісового, водного фонду;
  • оздоровчого, рекреаційного призначення;
  • промисловості, транспорту, енергетики, оборони, зв’язку.

Особливістю таких торгів є їх доступність широкому колу учасників, а не лише «обраним». Побудувати новий житловий комплекс в мальовничій приміській зоні, відкрити готель або торговий центр у жвавому середмісті – зробити це може будь-хто, скориставшись підтримкою акредитованого майданчика sale.uub.com.ua.

Вартість землі в Києві та передмісті на майданчику

ТОВ «Українська універсальна біржа»

В залежності від місця розташування, вартість землі під Києвом та у самій столиці може суттєво відрізнятися. Наприклад, земельна ділянка, що знаходиться за 20 км від відомого міста-мільйонника, коштуватиме близько 500 $ за сотку. У самому ж Києві ціни будуть набагато вищими. Так, ціна 1 сотки землі, призначеної для забудови та розташованої у Дарницькому або Оболонському районі починається з 3-4 тис. дол. В той же час на історичному Подолі вона коштуватиме близько 10-15 тис. дол., а елітний Печерськ обійдеться інвесторам у 50-100 тис. дол. за сотку.

Просто зараз реєструйтеся на майданчику ТОВ УУБ та отримайте консультацію нашого фахівця щодо купівлі ділянок землі під Києвом на аукціонах Прозорро.Продажі. Підписуйтеся на спеціальні земельні боти у Telegram і Viber – швидко дізнавайтеся про появу прибуткових лотів.