Електронні торги у воєнний час і оренда нерухомості на Prozorro.Sale

Чимало підприємців сьогодні цікавляться, чи проводяться електронні торги з оренди майна у військовий час. Адже через події, які відбуваються у нашій країні, негативних змін зазнали усі сфери економіки. Однак на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа» торги проходять у звичайному режимі. Ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб бізнесу було комфортно працювати навіть у ці непрості часи.

Електронні торги Prozorro.Sale під час воєнного стану

Після того, як Президентом України був введений воєнний стан, під питанням опинилася дія довгострокових договорів оренди комерційної нерухомості. Особливо це стосувалося об’єктів, розташованих у зоні активних бойових дій. Ухвалена ще у 2020 році Постанова Кабінету міністрів «Деякі питання оренди державного і комунального майна» передбачає зниження або й взагалі скасування орендної плати у разі настання форс-мажорних обставин – економічної кризи, стихійних лих або ковідних обмежень.

Окрім цього, у травні 2022 року Кабмін ухвалив ще одну постанову, яка безпосередньо стосується оренди майна у військовий час, зокрема на електронних торгах Прозорро.Продажі. Так, якщо ви змінили локацію свого бізнесу через війну, держава і місцеві органи влади пропонують орендувати нові приміщення за надзвичайно вигідною ставкою – одна гривня за квадратний метр. Така ціна діятиме перші шість місяців.

Також до кінця поточного року від оренди звільняються орендарі, що вели комерційну діяльність на тимчасово окупованих територіях – це Крим, Луганська, Донецька, Херсонська та частини Харківської, Миколаївської і Запорізької обл. Окрім цього, орендну плату необов’язково вносити, якщо нерухомість розташовується в деокупованому регіоні – до вже перерахованих областей додається м. Київ, Київська, Чернігівська і Сумська області.

На усіх інших територіях орендарям об’єктів, якими розпоряджається Фонд державного майна України, надаватиметься знижка у розмірі 50% (25% на оренду цілих майнових комплексів).

Електронні торги у воєнний час на майданчику sale.uub.com.ua

На майданчиках Прозоро.Продажі електронні торги під час воєнного стану проводяться за спрощеною процедурою. Зокрема, це стосується тривалості подачі заявок на участь, переліку необхідних документів та сплати обов’язкових грошових внесків. Пройшовши нескладну процедуру реєстрації на акредитованому майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа», ви отримаєте доступ до десятків комерційних будівель і приміщень, завдяки яким можна успішно реалізувати прибуткові бізнес-проекти по всій території України.

Електронна система Prozorro.Sale допомагає усім бажаючим купувати державні, комунальні і приватні активи за зрозумілою, а головне – повністю прозорою процедурою. Кваліфіковані фахівці майданчика ТОВ «УУБ» забезпечать якісну підтримку на усіх етапах онлайн-аукціонів. Підпишіться на E-mail-розсилку, нашу сторінку у Facebook і спеціальний Telegram-бот – швидко отримуйте новини про електронні торги у воєнний час.