Купівля і реалізація земельних ділянок на торгах Прозорро.Продажі

Починаючи з осені 2021 року купівля-продаж землі, що перебуває у державній та комунальній власності, відбувається виключно через електронні аукціони Прозорро.Продажі. Таким чином цей процес вдалося зробити не тільки відкритим і прозорим, а й максимально ефективним. Консультанти спеціалізованого майданчика ТОВ «Українська універсальна біржа» допоможуть учасникам на кожному етапі проведення торгів – від реєстрації до формування переможної стратегії.

Купівля-продаж землі в Україні на електронних торгах Prozorro.Sale

Відповідно до положень закону №1444 щодо купівлі-продажу землі, яка є комунальною або державною власністю, а також здачі її у тимчасове користування – сьогодні це роблять виключно через електронні торги, визначаючи покупця (тимчасового орендаря) на умовах чесної конкуренції. Найбільш популярними лотами на таких аукціонах є ділянки наступного призначення:

  • сільськогосподарські (тільки якщо це приватні паї);
  • для громадської або житлової забудови;
  • лісогосподарські;
  • водного фонду;
  • оздоровчі;
  • рекреаційні;
  • промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, оборони.

Також останнім часом все частіше згадується купівля-продажі землі комерційного призначення, відведеної під підприємницьку діяльність – наприклад, зведення промислових або бізнес-споруд (ТЦ, офісних будівель, складів, спортивних і розважальних комплексів).

Варто відмітити, що в Україні купівля-продаж землі на онлайн-аукціонах Prozorro.Sale має ряд суттєвих переваг. За п’ять років амбітний ІТ-проект на практиці продемонстрував, як легко можна долати тіньові схеми та позбуватися безкінечних корупційних махінацій. Сьогодні представники бізнесу, що бажають грати чесно, мають можливість купувати державні, комунальні та приватні активи відкрито, з дотриманням усіх законодавчих норм і правил.

Купити або продати землю на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа»

За весь час існування електронної торгової системи Прозорро.Продажі з її використанням було проведено більше 430 тис. публічних аукціонів, у тому числі з купівлі-продажу землі, завдяки яким державний та місцеві бюджети поповнилися на 59 млрд. грн. Стати їх учасниками можуть усі бажаючі – достатньо заздалегідь зареєструватися на спеціалізованій платформі sale.uub.com.ua та виконати кілька нескладних дій:

  • сплатити обов’язкові грошові внески (реєстраційний і гарантійний);
  • з переліку оголошених торгів відібрати найбільш цікаві лоти;
  • подати заявку на участь у обраному аукціоні;
  • перемогти!

Переваги нашого майданчика – доступність, зручність та підтримка фахівців, які мають багаторічний досвід проведення найскладніших біржових операцій. Підпишіться на сторінку офіційної платформи Прозорро.Продажі ТОВ «Українська універсальна біржа» у Facebook, налаштуйте індивідуальну E-mail-розсилку та слідкуйте за оголошенням нових торгів у спеціальних земельних Telegram- і Viber-ботах.