Купівля земельної ділянки під час військового стану на Прозоро.Продажі

Багатьох учасників електронних аукціонів на Прозоро.Продажі цікавить, чи можлива купівля земельної ділянки під час військового стану. Як придбати землю в умовах повномасштабної війни – відповідь на це питання дають провідні фахівці акредитованого майданчика Української універсальної біржі.

Купівля земельної ділянки під час війни на електронних торгах Prozorro.Sale

В Україні повномасштабна війна триває вже кілька місяців, тож економіка поступово призвичаюється до нових умов. В травні 2022 року свою роботу відновили Держгеокадастр і Державний реєстр речових прав на нерухомість. Відтак в українців знову з’явилася можливість укладати договори купівлі-продажу земельних ділянок. Окрім безпосереднього придбання їх у власників, ви також можете скористатися електронними торгами на Прозорро.Продажі – останні гарантують легальність та безпеку усіх укладених угод.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, вже на початку травня на офіційних майданчиках Prozorro.Sale було оголошено більше 5 тис. торгів з купівлі-продажу земельних ділянок. Сумарно їх площа перевищила 27 тис. га, а початкова вартість склала майже 1,5 млрд. грн. Як свідчить статистика, учасники продовжують цікавитися купівлею земельної ділянки навіть у військовий час. Так, з 24 лютого 2022 р. завдяки продажу і здачі в оренду земельних ресурсів бюджети різних рівнів поповнилися на 96 млн. грн. При чому на більшості аукціонів початкова вартість лотів зростала щонайменше вдвічі.

Беручи до уваги ситуацію, що склалася, ще 24 березня 2022 р. влада ухвалила відповідний закон, завдяки якому усі договори оренди землі під час воєнного стану продовжувалися автоматично – на рік. Також він передбачав надання у тимчасове користування під час воєнного стану сільськогосподарських ділянок державної і комунальної форми власності на термін менше року без проведення обов’язкових електронних торгів.

Важливий нюанс: купівля земельної ділянки під час військового стану здійснюється виключно на неокупованих територіях. Сьогодні для укладення такого договору власник має бути присутнім особисто – виключення становлять м. Київ та Київська обл., де угоди також підписуються за місцем реєстрації фізичної особи.

Купівля ділянки у військовий час на електронному майданчику sale.uub.com.ua

Просто зараз придбати ділянку як сільськогосподарського, так і несільськогосподарського призначення усі бажаючі можуть після реєстрації на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа». Ми продовжуємо готувати учасників навіть під час дії воєнного стану. Так, лише у червні 2022 року два найдорожчих лоти у системі Прозорро.Продажі купили саме наші клієнти.

Цікавитеся купівлею земельної ділянки під час військового стану? Підписуйтеся на спеціальний Telegram-бот офіційного майданчика sale.uub.com.ua, нашу щоденну E-mail-розсилку і сторінку у Facebook – швидко дізнавайтеся останні новини про ринок землі в Україні.