Купити 100 гектар землі через електронну систему Prozorro.Sale

Купити 100 га землі з 01 липня 2021 року може кожна фізична особа, яка є громадянином України. Вітчизняні землевласники також довго чекали на можливість продати свої паї на офіційному ринку. Для того, щоб на таке майно встановлювалась гідна ринкова ціна, а фермерський бізнес був рентабельний та приносив свою вигоду, найкраще використовувати публічні електронні аукціони системи Прозорро.Продажі. Вони проходять через майданчик ТОВ «Українська універсальна біржа», реєстрація на якому забезпечить вам доступ до торгів.

 Купити до 100 га землі отримали право всі громадяни України

Через багаторічне блокування роботи земельного ринку в Україні важливий державний ресурс знецінився. Так, на старті торгів с/г ділянками фізособи могли купити до 100 га землі за ціною 1000-2000 дол. за гектар. Хоча цей показник і є найнижчим в Європі, але слід брати до уваги якість українських чорноземів, а також відсутність у нас досвіду роботи земельного ринку. Наразі експерти прогнозують поступове зростання ціни на угіддя – до 20% за рік.

Повноцінний обіг ділянок сільськогосподарського призначення створить нові можливості для представників приватного бізнесу та залучить додаткові інвестиції в цей сектор економіки. Міністерство агрополітики звітує про збільшення кількості земельних аукціонів та про зростання ціни на угіддя. За перші три місяці роботи ринку було продано понад 28 тисяч ділянок, загальна площа яких дорівнює 70 тис. га.

Для того, щоб вартість землі була конкурентною і ринковою землевласники організовують торги в електронній системі Прозорро.Продажі. Публічні онлайн-аукціони, які проходять на спеціальних акредитованих майданчиках на зразок ТОВ «Українська універсальна біржа», допомагають реалізувати активи різних форм власності чесно та відкрито. 

 Як купити 100 гектар землі, не виходячи з дому

Варто зауважити основні правила функціонування земельного ринку, які визначені у ЗУ № 2178-10: до 2024 року участь у торгах аграрними угіддями беруть лише фізичні особи, вони можуть купити до 100 га землі в одні руки, приватні компанії пізніше долучаться до аукціонів і зможуть придбати до 10 000 га. 

Ставайте учасниками прозорих електронних аукціонів, використовуючи майданчики системи Prozorro.Sale. Так, зареєструвавшись на sale.uub.com.ua, ви зможете не просто переглядати доступні лоти із с/г ділянками, а й подавати свої цінові пропозиції на торги. Ваш персональний менеджер не тільки відповість на всі запитання, а й допоможе розробити переможну стратегію участі в онлайн-аукціоні.

Користувачі ТОВ «Українська універсальна біржа» мають змогу отримувати щоденну Email-розсилку з актуальними лотами в різних напрямах роботи системи Прозорро.Продажі. А також за допомогою спеціальних земельних Telegram- і Viber-ботів ви не пропустите цікаві земельні торги в обраному регіоні. Не забувайте читати новини на офіційній сторінці ТОВ УУБ у Facebook та дивитися корисні відео на нашому YouTube-каналі.