Як купити активи банку?

Фінансові установи, що проходять через процедуру ліквідації, знаходяться під управлінням Фонду гарантування вкладів фізосіб. Відкриті кредити, їх рухоме і нерухоме майно продають через торги в системі Прозорро.Продажі. Щоб отримати доступ до їх бази і купити активи банку, достатньо зареєструватися на майданчику sale.uub.com.ua, який пройшов офіційну акредитацію ФГВФО.

Умови торгів з продажу активів банків

Якщо говорити про продаж майна банкрутів, здебільшого нерухоме майно збувається за допомогою «голландських аукціонів», які мають на увазі максимальну знижку до 50% від стартової ціни нерухомості. Майнові об'єкти, що надходять в аукціонну базу при ліквідації банків, умовно діляться на дві групи:
  • Використовувані в ході безпосередньої роботи (офіси, адміністративні споруди тощо). До даної категорії відноситься безпроблемне майно, на повернення якого ніхто не має права претендувати, але його вартість наближена до реальної ринкової.
  • Виступаючі в якості застави за кредитними договорами. Такі об'єкти особливо привабливі в плані ціни. Іноді вартість нерухомості, автомобілів та іншого майна нижча ринкової на 70% і більше.

Особливості аукціонів з реалізації банківських активів

Проект Прозорро.Продажі давно популярний серед «знаючих» людей. Але брати участь в електронних торгах можуть всі бажаючі, в тому числі фізичні особи. Процедура порівняно проста, але у новачків нерідко виникають складнощі з оформленням заявок. В такому випадку проконсультуйтеся з менеджерами нашого майданчика.
Заявки на участь в аукціонах подаються через наш Особистий кабінет. Наші переваги:
  • Забезпечення доступу до всіх лотів з реалізації проблемних активів при ліквідації банку з уцінкою. Так як в широких масах популярність цього фінансового інструменту ще не дуже висока, шанси вигідно купити квартиру, машину, земельну ділянку реальні.
  • Постійна розсилка. При оформленні підписки на sale.uub.com.ua на адресу Вашої електронної пошти будуть приходити відомості про заплановані аукціони. Чим раніше ви дізнаєтеся про них, тим більше шансів на вчинення вигідного правочину.
  • Рубрикатор. Лоти групуються за типом, категорією майна та територіальною приналежністю, що спрощує пошук підходящої пропозиції.
Інформація щодо аукціонів, які проводить Фонд гарантування на майданчику sale.uub.com.ua завжди свіжа і актуальна, тому користувачі отримують оновлені дані і можуть купити банківський актив на найвигідніших умовах. Підписуйтеся на розумний Telegram-бот та слідкуйте за появою нових аукціонів.