Як можна придбати засоби та майно банків?

Заставне майно, що перебуває на балансі ліквідованих банків, оцінюється і продається під контролем Фонду гарантування вкладів фізосіб. Його співробітники проводять інвентаризацію, роблять переоблік активів збанкрутілої фінустанови, а потім формують ліквідаційну масу. Купити основні засоби та майно банків, визнаних неплатоспроможними, може будь-яка компанія або фізична особа через електронну систему Прозорро.Продажі. Подати заявку на лот за простою процедурою можна за допомогою майданчика sale.uub.com.

Умови реалізації майна банків-банкрутів

Активи ліквідованих банків продаються після закінчення терміну погашення заборгованості або при наявності документально підтвердженого факту неплатоспроможності. У первинному договорі між банком і позичальником прописуються всі способи компенсації, обставини для реструктуризації платежів, форс-мажори і т.д. При ліквідації фінансової установи купити майно банків-банкрутів може навіть колишній власник проданої квартири, машини або інших об'єктів.
Викуп такого майна має вагомі переваги - у вигляді низької вартості та оперативного проведення операції. У процесі ліквідації банківських організацій реалізуються різні активи, зокрема:
  • права вимоги за кредитними договорами;
  • рухоме майно (транспортні засоби, оргтехніка, промислове обладнання, витратні матеріали та ін.);
  • нерухомість (житлові об'єкти, земельні ділянки, будівлі та приміщення комерційного призначення, офіси).

Як купити майно банків-банкрутів - порядок процедури проведення торгів

Система Прозорро.Продажі, через яку здійснюється купівля майна банків, була запущена в 2017 році. Це спеціалізований сервіс, що забезпечує реалізацію активів в стислі терміни та за найвигіднішою вартістю. На ньому зібрані відомості про заставні об'єкти ліквідованих установ, що знаходяться в продажу, відомості про які постійно оновлюються.
Угоди можуть проводитися шляхом переуступлення боргових зобов'язань після узгодження з банком або через англійські аукціони, де лот переходить до учасника, який запропонував найвищу ставку.

Переваги майданчика sale.uub.com.ua при купівлі майна банків-банкрутів

Майданчик sale.uub.com пройшов офіційну акредитацію в системі Прозорро.Продажі, що дозволяє надавати користувачам інформацію про лоти потрібної категорії. На сторінці кожного з них розміщено максимум даних. Якщо ви маєте намір купити майно банків, вам не доведеться шукати відповідні торги вручну, так як сервіс автоматично підбирає їх за заданими параметрами. Крім того, для передплатників ми робимо регулярну розсилку з новими аукціонами на електронну пошту, вказану при реєстрації.
Фахівці sale.uub.com.ua проводять консультування з питань, що стосуються операцій на Прозорро.Продажі. При необхідності вони допоможуть оформити заявку на цікавий аукціон та розкажуть про те, як підвищити шанси на укладення угоди. Підпишіться на наш Telegram-бот та будьте в курсі всіх новин!