Куплю пай землі на прозорих торгах

Сільське господарство відіграє важливу роль в українській економіці. Однак останні 30 років розвиток цієї галузі народного господарства штучно гальмувався через дію мораторію. Аграрні ділянки найчастіше використовували незацікавлені в інтенсивному розвитку сільського господарства підприємці, що й призвело до критичного зниження ефективності цієї сфери.

Проте протягом останніх двох років владою була прийнята низка законопроектів, які вже сьогодні дозволяють продати чи купити пай землі в Україні. При чому змінився і формат торгів - з традиційного закритого на електронний.

Як купити пай землі в Україні за ринковою ціною

Рішення про відкриття ринку сільськогосподарської землі, що було прийнято ще навесні 2020 року, сколихнуло українське суспільство. Пайовики, які є найбільшими власниками аграрних угідь, виступали проти скасування мораторію. Вони були впевнені, що на відкритий ринок с/г землі прийдуть великі агрохолдинги та викуплять найкращі ділянки, що призведе до занепаду малого та середнього бізнесу на селі.

Однак влада мала вдосталь часу, щоб розробити нормативно-правову базу, яка захистить невеликих підприємців. Відповідно було прийнято рішення про поетапне проведення земельної реформи:

  • станом на зараз купити пай землі можуть тільки фізичні особи, що є громадянами України, з лімітом на власність у 100 га;
  • а от юридичні особи отримають право на відчуження сільськогосподарських угідь лише на початку 2024 року. Щоправда, для цієї категорії ліміт на власність буде значно вищий та становитиме 10 000 га.

Влада наголошує, що цим рішенням вона дає час (два з половиною роки) малим та середній підприємцям для нарощування капіталу, що було однією з головних вимог суспільства до земельної реформи.

Інші побоювання українців стосувалися механізмів реалізації угідь. Землевласники, навчені гірким досвідом закритих торгів, з нетерпінням чекали на новий формат. Представники влади підтримали цей шлях та прийняти рішення про електронні земельні аукціони. Згідно з постановою №1013, усі торги з реалізації угідь, зокрема й сільськогосподарських, мають проходити в системі Прозорро.Продажі, а точніше - на спеціальних майданчиках на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Для участі в аукціонах, на яких можна купити пай землі, потрібно зареєструватися на sale.uub.com.ua. Наш майданчик має величезний досвід проведення торгів, що допомагає робити вашу участь в публічних продажах комфортною.

Куплю пай землі на ТОВ “Українська універсальна біржа”

Сьогодні в пошукових мережах можна знайти безліч оголошень на зразок “куплю пай землі”. Ми пропонуємо звернути увагу на аукціони з реалізації угідь, що проходять на майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа”. Наша платформа має низку переваг, які максимально спрощують вашу участь у торгах:

  • спеціальні земельні боти в Телеграм та Вайбер, які допоможуть вам миттєво отримувати інформацію про потрібний лот прямо на смартфон;
  • якісна підтримка наших фахівців - у разі виникнення труднощів на будь-якому з етапів торгів можете звернутися за номером (044) 221-32-33;
  • регулярна Email-розсилка;
  • сторінка у Facebook, де ми висвітлюємо інформацію про найцікавіші торги;
  • постійні семінари та лекції.

Переваги нашого майданчика беззаперечні, саме тому ми закликаємо вас брати участь у земельних торгах саме через платформу ТОВ “Українська універсальна біржа”.