Землю сільськогосподарського призначення купити можна онлайн

Аграрні угіддя здавна є одними із найважливіших ресурсів української економіки, який раніше неможливо було продати чи купити. Однак минулого року ринок сільськогосподарських земель в Україні було відкрито. Що це означає? Відтепер кожен землевласник може розпоряджатися своїм активом, а підприємці отримали право інвестувати в угіддя для відкриття або розширення свого бізнесу.

Для того, щоб купити землю сільгосппризначення необхідно взяти участь у торгах, що вже зараз проходять на спеціальних електронних майданчиках системи Прозорро.Продажі, зокрема на ТОВ “Українська універсальна біржа”. Реєструйтеся на sale.uub.com.ua, щоб отримати доступ до величезної бази аукціонів з реалізації угідь.

Як купити землю сільгосппризначення в Україні за вигідною ціною

Останні 30 років розвиток української економіки, а зокрема й агросектору, гальмувався через дію мораторію на обіг сільськогосподарської землі. Як відзначають експерти, продовження заборони на відчуження аграрних угідь у майбутньому призвело б до незворотних процесів у с/г та інших дотичних галузях.

Однак мораторій на обіг с/г ділянок було скасовано після ухвалення Закону №552-IX. Завдяки прийняттю цього історичного документа, вже з 01 липня минулого року в Україні офіційно дозволено продавати та купувати землі сільгосппризначення. Однак це стосується лише приватних ділянок (паїв), а от державні та комунальні аграрні угіддя все ще залишаються під забороною продажу, проте їх можна орендувати.

Суспільство дуже негативно зустріло рішення про відкриття вільного обігу с/г землі. Основні побоювання українців стосувалися монополізації відповідного ринку великими підприємствами та іноземцями.

Задля розв’язання цієї проблеми уряд прийняв рішення про поетапне проведення реформи:

  • станом на зараз купити землю сільгосппризначення в Україні можуть тільки фізособи-українці. При цьому межа на власність для цієї категорії становить 100 га;
  • юридичні особи, що створені в Україні та кінцевими власниками яких є українці отримають право купувати аграрні ділянки лише на початку 2024 року. Щоправда, ліміт на власність для цієї категорії зросте аж до 10 000 га;
  • іноземці поки що не мають права участі в земельних торгах. Однак у положення Закону №552-IX є пункт, в якому йдеться про можливість проведення загальнонаціонального референдуму, що має вирішити це питання.

Куплю землю сільгосппризначення на майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа”

Проведення торгів у електронному форматі є нормальною практикою для всіх розвинених держав світу. Нещодавно на цей шлях діджиталізації перейшла й Україні. Вже сьогодні купити землі сільськогосподарського призначення можна у зручному електронному форматі. Він не потребує від вас нічого, окрім стабільного підключення до інтернету, а також наявності комп’ютера або ноутбука.

Для того, щоб купити землю сільськогосподарського призначення через майданчик ТОВ УУБ, потрібно зареєструватися на sale.uub.com.ua, обрати лот, подати заявку на участь в аукціоні, сплатити внески, надіслати документи та зробити ставку.

Не пропустити цікаві лоти з продажу угідь допоможуть наші боти в Телеграм та Вайбер, після налаштування яких сповіщення про нові аукціони будуть приходити прямо на ваш смартфон. Також рекомендуємо долучитися до нашої офіційної сторінки у Facebook, щоб отримувати ще більше інформації про торги.