У Львові купити землю можна на е-торгах

Українці мають можливість купити землю у Львові та інших населених пунктах з осені 2021 року, відповідно до постанови Кабміну № 1013. Ділянки державної і комунальної власності реалізуються на електронних торгах системи Прозорро.Продажі. Ринок аграрних угідь натомість функціонує з 01 липня 2021 року. На ньому, відповідно до Закону № 2178-10, фізичні особи можуть придбати до 100 га в одні руки приватних паїв.

Зручний та сучасний електронний формат аукціонів доступний користувачам системи Прозорро.Продажі на майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа”. Це офіційна акредитована платформа, реєстрація на якій доступна для кожного. 

Купити землю біля Львова чи в самому місті тепер можна в онлайн-форматі

Повноцінний земельний ринок відкрився в Україні минулого року. Це стало справжньою історичною подією для нашої держави і ще на крок наблизило нас до європейських партнерів, які вже давно мають таку практику. Вперше за 30 років незалежності українці змогли скористатися конституційним правом на вільне розпорядження приватною власністю.

У той же час підприємці отримали можливість орендувати та купувати землю у держави та об’єднаних територіальних громад, тобто комунальної власності. Вони інвестують свої кошти не лише в сільське господарство, а й в забудову різного призначення. А до Держбюджету почали надходити додаткові кошти.

Рішення про відкриття ринку землі не всі українці сприйняли позитивно. Серед мас поширювалася думка, що великі агрохолдинги або іноземні інвестори привласнять собі найкращі угіддя. Однак влада дала чітко зрозуміти, що вона недопустить утворення аграрних монополій, прописавши відповідні обмеження в Законі про обіг ділянок с/г призначення. Несільськогосподарські землі купити у Львові чи будь-якому іншому місті може кожен охочий. Їх реалізацію регулює постанова Кабінету Міністрів № 1013. Вона передбачає обов’язковий публічний електронний формат торгів у системі Прозорро.Продажі для державних та комунальних ділянок.

Як купити землю у Львові чи іншому місті через майданчик ТОВ УУБ

Процедура, за якою можна придбати ділянку землі різного цільового призначення, також стала гарячою темою для суперечок у суспільстві. Для того, щоб вона проходила максимально чесно і відкрито, влада обрала публічну систему електронних торгів Прозорро.Продажі. Сама по собі вона лише зберігає дані про аукціони та їх учасників, а робота в ній ведеться через спеціальні онлайн-майданчики. Одним із них є ТОВ “Українська універсальна біржа”, який співпрацює із Prozorro.Sale з самого початку (з 2016 року). 

Скориставшись послугами майданчика sale.uub.com.ua, ви зможете не лише купити землю у Львові та інших населених пунктах, а й придбати або орендувати інше майно різних форм власності, наприклад, нерухомість, вагони, автомобілі, металобрухт тощо.

Для зручності у пошуку потрібних аукціонів скористайтеся нашими спеціальними земельними ботами у Вайбер і Телеграм, а також слідкуйте за сторінкою ТОВ УУБ у Facebook.