У Сумах купити землю можна через Прозорро.Продажі

В останні роки в Україні спостерігається масова діджиталізація різних суспільних процесів та економіки. Не стало виключенням і проведення торгів, яке ще у 2016 році було переведено у зручний електронний формат. Відтепер купити землю в Сумах, як і в інших містах України, надзвичайно просто та швидко, адже оновлені онлайн-аукціони передбачають мінімізацію бюрократичних питань.

Стати учасником аукціонів з реалізації угідь ви можете вже сьогодні. Для цього достатньо пройти нескладну процедуру реєстрації на майданчику sale.uub.com.ua.

Як вигідно купити землю в Сумах через електронні аукціони

Згідно з чинним законодавством, на офіційних електронних торгах можна купити землю в Сумах та інших містах України наступного цільового призначення:

  • аграрні - використовуються для ведення товарного сільського господарства, а також для розташування інфраструктури (ангарів, складів, с/г ринків тощо) відповідної галузі;
  • під забудову - передбачають експлуатацію ділянок для зведення житлових комплексів, комерційних та громадських приміщень;
  • водного фонду - використовуються у двох напрямах: облаштування берегових зон та розміщення різних гідрооб’єктів;
  • рекреаційно-оздоровчі - призначені для обслуговування відповідної інфраструктури (лікувальних джерел, санаторіїв тощо);
  • землі критичних галузей - промисловості, оборони, транспорту, зв’язку та енергетики. Передбачають експлуатацію, розміщення та обслуговування інфраструктури вищеназваних сфер.

Сьогодні в Сумах найпопулярнішими категоріями на електронних торгах є землі під забудову (особливо житлову та комерційну) та промислові угіддя. На околицях містах, а також у передмісті існує досить великий попит на сільськогосподарські ділянки. Щодо вартості угідь, то вона коливається в досить широкому діапазоні, адже залежить від низки факторів: цільового призначення, району міста, площі тощо. Однак згідно з різними статистичними даними, сьогодні найдорожчими є землі під забудову, а найдешевшими - сільськогосподарські наділи.

Щодо реалізації ділянок, то державні та комунальні угіддя в обов'язковому порядку продаються та здаються в оренду через електронні торги. Приватні ж землі можуть відчужуватися в різні способи, адже все залежить від бажання власника.

Прозорість та справедливість реалізації угідь досягається завдяки електронній системі Прозорро.Продажі та її акредитованим майданчикам на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”. Зареєструйтеся на sale.uub.com.ua та переконайтеся в цьому.

Землю в Сумах купити можна через майданчик ТОВ “Українська універсальна біржа”

Земельні ділянки завжди були одним із найрентабельніших для інвестування ресурсів. Інша справа, що раніше не існувало справедливих механізмів їх реалізації. Ділянки найчастіше продавалися “потрібним підприємцям” за значно зниженою вартістю.

Однак сьогодні реалізація угідь відбувається відкрито та справедливо завдяки електронній системі Прозорро.Продажі та її спеціальним акредитованим майданчикам, як от ТОВ “Українська універсальна біржа”. Онлайн-формат аукціонів дозволяє кожному охочому спостерігати за ходом їх проведення, що унеможливлює будь-які нечесні прояви.

Для участі в торгах зареєструйтеся на sale.uub.com.ua. Якщо у вас виникнуть проблеми з реєстрацією чи на будь-якому іншому етапі торгів - скористайтеся допомогою наших фахівців. Для консультації зателефонуйте за номером (044) 221-32-33.

Також ми рекомендуємо кожному нашому клієнту підключити спеціальні земельні боти в месенджерах Viber і Telegram, що дозволить отримувати оперативну інформацію про нові торги в системі Прозорро.Продажі. Підписуйтеся на офіційну сторінку УУБ у Facebook, щоб мати ще більше даних про майбутні аукціони на яких можна купити землю в Сумах та інших містах України.