Ціни на ринку землі в Україні скоро стануть відомі на аукціонах Prozorro.Sale

За рахунок відкриття ринку землі ціна на с/г угіддя зросте, що позитивно вплине на розвиток економіки країни. Також прогнозується підняття продуктивності сільськогосподарського виробництва та збільшення кількості укладання договорів купівлі-продажу. Закон «Про продаж земель сільгосппризначення» уже ухвалено, тому чекаємо на позитивні зрушення уже найближчим часом.

Ціни на ринку землі в Україні після ухвалення Закону № 2178-10

В умовах мораторію, що діяв багато років в Україні, власники земельних паїв не могли отримати фінансування через здачу майна під заставу чи його продаж або за потреби обмінятися ділянками. Це стримувало розвиток малого та середнього бізнесу та обмежувало конституційні права громадян.

Запровадження повноцінного ринку землі, ціна землі на якому буде доступною для всіх, відкриє нові можливості для розвитку не тільки аграрної сфери, а й у цілому економіки держави.

За площею орних угідь Україна одержала першість в Європі, де серед загальної кількості ріллі наша частка складає 30%. У світовому масштабі ця цифра дорівнює 2,4%. 

Ми маємо великий природно-ресурсний потенціал, попит на аграрну продукцію постійно зростає. Також економічному підйому сприяє вигідне географічне розташування для збуту товару. Зважаючи на ці фактори, Україна, як виробник сільськогосподарської продукції, є сильним та перспективним конкурентом на світовому ринку. Сільське господарство є стратегічно важливою галуззю економіки країни.

Аграрна підприємницька діяльність у сільській місцевості довгий час не розвивалася та не приносила належного доходу в держбюджет через дію мораторію на продаж сільгоспземель. Але 28.04.2020 року Президент Володимир Зеленський підписав Закон, що повинен вивести агросектор на новий рівень доходів.

Подальший розвиток ринку землі буде можливий у разі ефективного інвестування, впровадження нових технологій обробки угідь, а також налагодження механізму її продажу. 

 Майбутнє ціноутворення на ринку землі в Україні

Майже 30 млрд. грн. – саме стільки на сьогодні складає дохід від проведених 310 тисяч аукціонів у системі Прозорро.Продажі. Щодня на офіційних майданчиках, наприклад на Українській універсальній біржі, знаходять своїх власників різні державні об’єкти, до яких скоро повинна доєднатися і земля с/г призначення.

На сайті sale.uub.com.ua ви можете взяти участь у торгах нерухомістю, автомобілями, деревиною, майном банкрутів тощо, сплативши лише реєстраційний та гарантійний внески.

Починаючи з 01 липня 2021 року, офіційно стартують продажі аграрних угідь, отже, повноцінно запрацює ринок землі, ціна на якому, за приблизними оцінками експертів, буде коливатися від 1300$ до 2500$ за 1 га залежно від регіону. Слідкуйте за аукціонами, щоб не проґавити початок реалізації земельних ділянок. Для цього встановлюйте Telegram-бот та Viber-бот, а також підписуйтеся на сторінку УУБ у Facebook, де публікуються новини системи Прозорро.Продажі.

Перемагайте на аукціонах разом зі спеціалістами нашого майданчика та отримуйте потрібні активи за вигідними цінами!