Надання спецдозволів на користування надрами у воєнний період на Prozorro.Sale

Сьогодні багатьох учасників торгів в електронній системі Прозорро.Продажі хвилює надання спецдозволів на користування надрами у військовий період. У даний момент на перший план виходять питання спрощення доступу до розробки родовищ корисних копалин, а також створення дієвих інструментів контролю за їх видобутком.

Надання спецдозволів на користування надрами у військовий період на Prozorro.Sale

За словами Романа Опімаха, голови Держслужби геології і надр України, вільний доступ, а також не лише ефективне, а й ощадливе користування природними ресурсами є запорукою підтримки бізнесу і під час війни, і після її завершення. Це лише зміцнить економіку і обороноздатність нашої держави. Ми маємо використовувати усі наявні ресурси на повну потужність, чому немало сприяє надання спецдозволів на користування надрами у військовий період через електронну систему Прозорро.Продажі.

Ще 18 березня 2022 р. Кабінет Міністрів ухвалив постанову №314, яка регулює основні питання проведення господарської діяльності під час воєнного стану. В першу чергу вона передбачає автоматичне продовження активних дозволів на видобуток корисних копалин до кінця діючого військового періоду. Для певних видів бізнесу у даній сфері не потрібно отримувати відповідні дозвільні документи – їх замінює декларація про ведення господарської діяльності.

Водночас ряд напрямків передбачає надання у військовий період спецдозволів на користування надрами. Це можуть бути:

  • геологічна розвідка нафтогазових надр, включаючи дослідну і промислову розробку родовищ, безпосереднє видобування нафти і газу, будівництво і використання підземних сховищ та споруд для зберігання відходів від нафтогазового видобутку;
  • дослідження і розробка державних корисних копалин, їх видобуток, зведення підземних сховищ для зберігання нафти, газу, небезпечних речовин і відходів, будівництво культурних, наукових, оздоровчих, рекреаційних об’єктів;
  • геологічна розвідка і дослідження бурштинових надр, в тому числі для подальшого видобутку бурштину;
  • видобуток корисних копалин стратегічного значення, а також необхідних для підвищення обороноздатності нашої країни.

Придбати спецдозвіл на користування надрами у військовий період на майданчику sale.uub.com.ua

Навіть в умовах війни в електронній системі Прозоро.Продажі аукціони відбувалися за раніше узгодженим графіком. Так само спеціалісти акредитованого майданчика Української універсальної біржі роблять усе можливе для того, щоб підтримувати нашу економіку. Просто зараз ви можете взяти участь в аукціонах з надання спецдозволів на користування надрами у військовий період. Для цього достатньо витратити кілька хвилин на реєстрацію та обрати на майданчику ТОВ «УУБ» потрібні лоти.

Налаштуйте E-mail-розсилку та сповіщення у спеціальному Телеграм-боті – швидко дізнавайтеся про оголошення нових торгів з продажу спеціальних дозволів на видобуток корисних копалин.