Головною новиною ДП Укрспирт став початок продажів МПД

Головною новиною про «Укрспирт» сьогодні є початок приватизації спиртової галузі на електронних аукціонах Прозорро.Продажі. Це стало важливим рішенням для держави, адже завдяки такій процедурі реалізації спиртзаводів встановиться їхня справедлива ринкова вартість та знайдуться нові інвестори, що посприяють розвитку промисловості.

Для участі у прозорих торгах підприємствами «Укрспирту» реєструйтеся на майданчику Української універсальної біржі та отримуйте кваліфіковану допомогу від наших експертів за телефоном (044) 221-32-33.

 Останні новини ДП Укрспирт – старт реалізації заводів

Головною новиною «Укрспирту» у 2020 році стала його демонополізація. Представники приватного бізнесу, що стануть власниками заводів, зможуть одержати ліцензію на виробництво та торгівлю спиртом. Також майбутні інвестори матимуть підтримку від держави, що створить сприятливі умови для промисловості та обмежить імпорт сировини до 2024 року.

Раніше тільки ДП «Укрспирт» мало право на оптовий продаж. Також слід врахувати, що діятиме заборона на роботу нових підприємств до 01 липня 2021 року. Це означає, що виробництво спирту буде виконуватися тільки на об’єктах, які Фонд держмайна виставив на приватизацію.

Українська продукція користується популярністю на зовнішньому ринку, зокрема в Австрії, Грузії, Туркменістані, В’єтнамі, Азербайджані, Польщі тощо. Нові власники підприємств матимуть змогу зробити географію експорту ще ширшою та налагодити зв’язки з іншими країнами.

Приватизація майна ДП «Укрспирт» через електронні аукціони Прозорро.Продажі – це правильний вибір владою механізму, що врегулює ринкову вартість об’єктів спиртової галузі. Також такий прозорий спосіб торгів не дозволить провернути корупційні схеми та виведе ринок з тіні.

Привласнення державних об’єктів регулюють наступні нормативні акти: Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна» та відповідна Постанова Кабміну № 432, що стосується порядку проведення продажів на електронних аукціонах.

 Новини концерну Укрспирт – переваги приватизації підприємств

Попит на спирт в Україні досить великий. Продукція заводів має важливе значення для роботи інших виробництв, насамперед фармацевтичного. Окрім вітчизняного ринку, продукція «Укрспирту» має великий експортний потенціал. Ось чому приватизація такого майна – це вигідна інвестиція.

Отже, потрібно розробити чітку стратегію та обрати надійний майданчик для участі в аукціоні. Таким для вас стане Українська універсальна біржа. При підготовці до торгів варто звернути увагу на:

  • документацію об’єктів, що виставлені на приватизацію та їх загальний склад. Спиртзаводи реалізуються як набір певного майна. Перед покупкою варто оглянути територію підприємства на наявність всіх будівель, цінностей та обладнання;
  • умови приватизації;
  • стартову ціну об’єкта на аукціоні.

В останніх новинах ДП «Укрспирт» зазначається, що на публічні торги в електронній системі Прозорро.Продажі буде виставлено 41 спиртзавод і ще 37 об’єктів від концерну. Кожен МПД – це група окремого майна, до якого входять будівлі, обладнання, що забезпечують виробничий цикл.

Для того, щоб стати учасником аукціонів з продажу спиртзаводів, реєструйтеся на майданчику sale.uub.com.ua та підключайте Email-розсилку з діючими торгами.

Окрім цього, скористайтеся Viber-ботом та Telegram-ботом, де ви зможете відсортувати потрібні об’єкти на приватизацію, а також отримувати миттєві сповіщення. Новини про ДП «Укрспирт» читайте на офіційній сторінці УУБ у Facebook.