Як відбувається оренда приміщення під час війни

Комерційна нерухомість - це один з обов’язкових елементів будь-якого бізнесу. Нежитлові приміщення необхідні підприємствам та організаціям для розміщення персоналу та виробничих потужностей. На сьогодні існує два види використання комерційної нерухомості - постійне та тимчасове.

Оренда є найпопулярнішою формою експлуатації нежитлових приміщень та не втрачає своєї актуальності навіть під час воєнного стану. На період дії останнього змінено регламент проведення електронних аукціонів та умови тимчасового використання комерційної нерухомості.

Оренда приміщення під час воєнного стану - умови та особливості

На сьогодні орендувати нежитлове приміщення можна на різних ресурсах. Ми ж рекомендуємо обирати лише перевірені майданчики електронної системи Прозорро.Продажі. Наприклад, на аукціонах Української універсальної біржі ви знайдете найвигідніші пропозиції з оренди приміщень під час війни.

На торгах у системі Прозорро.Продажі можна взяти в тимчасове користування об’єкти різного призначення:

  1. Торгові - магазини, маркети та інші площі, що використовуються для роздрібних та гуртових продажів товарів.
  2. Офісні.
  3. Соціальні - приміщення, які експлуатуються для розміщення закладів, що надають медичні, освітні, культурні та інші послуги.
  4. Готельні - об’єкти, що призначені для тимчасового проживання людей.
  5. Складсько-виробничі - площі, що використовуються для розміщення обладнання та зберігання продукції.

Під час воєнного стану змінилися умови оренди приміщень державної та комунальної власності. На сьогодні тимчасове користування майном відбувається за спрощеною процедурою:

  • компанії та організації, що орендують приміщення з метою релокації, на перші 6 місяців отримують пільгову ставку;
  • на територіях, де відсутній доступ до реєстрів Міністерства юстиції, користувачів звільнено від орендної плати;
  • у решті регіонів України орендарі отримують 50-ти відсоткову знижку на користування приміщенням.

Сьогодні для учасників ринку комерційної нерухомості доступні об’єкти різного типу (офіси, торгові, складські та виробничі площі тощо). Найкращим варіантом, для того щоб взяти в оренду приміщення під час війни, є електронні аукціони в системі Прозорро.Продажі.

Орендувати приміщення під час війни можна на електронних аукціонах системи Прозорро.Продажі

Попри всі проблеми в державі, ринок комерційної нерухомості в Україні функціонує. В останній час спостерігається підвищення попиту та пропозиції на нежитлові приміщення. Для оренди останніх ми рекомендуємо використовувати офіційні платформи та сервіси. Наприклад, акредитовані майданчики електронної торгової системи Прозорро.Продажі, зокрема ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Для здійснення торгівлі вам необхідно стати клієнтом УУБ. Якщо у вас виникли питання чи пропозиції щодо аукціонів з оренди комерційної нерухомості, зателефонуйте за номером (044) 221-32-33.

Рекомендуємо налаштувати Email-розсилку та Viber- і Telegram-бот, щоб отримувати оперативну інформацію про майбутні торги. Також долучайтеся до офіційної сторінки УУБ у Facebook.