Землі комунальної власності в оренду можна взяти на ТОВ УУБ

Сьогодні оренда землі комунальної власності по всіх містах України здійснюється на електронних земельних торгах у системі Прозорро.Продажі. Переглядати доступні лоти ви можете безпосередньо в ній, а от брати участь в аукціоні лише на її офіційних майданчиках, наприклад, ТОВ «Українська універсальна біржа». 

 Оренда земель комунальної власності вже доступна для потенційних інвесторів 

Офіційні торги на Прозорро.Продажі відкривають вам доступ до ділянок комунальної, державної та приватної власності з найрізноманітнішим цільовим призначенням – від рекреаційних зон до гектарів фермерських угідь.

Ніхто не заперечить, що аграрна сфера є провідною для України, а тому саме сільське господарство є важливою складовою національного ВВП. Однак розвиток цієї галузі стримувався всі роки незалежності через відсутність повноцінного ринку землі, який би діяв за прозорими механізмами. 

Чинна влада за 2020-2021 роки активно вирішувала цю проблему, запустивши земельну реформу. За цей час були прийняті важливі законопроекти, які не тільки регулюють обіг землі, а й роблять його відкритим і прозорим. Так, згідно з новими нормативно-правовими актами, оренда землі комунальної власності та державних ділянок відбувається виключно у системі Прозорро.Продажі за процедурою публічного онлайн-аукціону. Приватні угіддя можуть виставлятися на електронні торги лише за бажанням власника. 

Факт тимчасового володіння ділянкою засвідчується відповідним договором. У ньому містяться такі дані:

  • площа ділянки, її конфігурація та номер, відповідно до кадастру;
  • дата укладання документу та строк його дії;
  • домовленості щодо розміру орендної плати та умов розрахунку.

Важливим є той факт, що ви можете користуватися ділянкою лише в рамках її цільового призначення. Якщо ви його порушили, це може стати законною підставою для дострокового розірвання договору оренди.

Усі лоти Prozorro.Продажі з оренди земель комунальної власності і не тільки ви знайдете на офіційному майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа». Наразі в системі оголошено понад 1200 торгів ділянками різного призначення, до яких ви можете долучитися після реєстрації на sale.uub.com.ua.

Землі комунальної власності в оренду здаються через Прозорро.Продажі

Участь у торгах з оренди землі комунальної або іншої власності передбачає наступні дії:

  • реєстрацію на офіційному майданчику ТОВ УУБ;
  • вибір потрібного лота за допомогою фільтрів;
  • подачу заявки;
  • сплату грошових внесків;
  • цінову пропозицію;
  • три раунди онлайн-аукціону;
  • підписання договору у разі перемоги.

Майданчик ТОВ «Українська універсальна біржа» має зручний інтерфейс, що є суттєвою перевагою для його користувачів. Також зручна система фільтрів допоможе за секунду знайти потрібний об’єкт. Отримати консультацію від досвідчених фахівців ви можете за телефоном (044) 221-32-33. Отримуйте моментальні сповіщення про актуальні торги за допомогою спеціальних земельних ботів у Viber і Telegram.