Орендувати землю в Україні на офіційному майданчику Прозоро.Продажі

Питання вільного обігу землі тривалий час було досить критичним для українського суспільства. Наші співгромадяни вимагали від влади розробити механізми, які б дозволяли ефективно купувати та орендувати ділянки різного цільового призначення. Для вирішення цього питання й було ухвалено Закон «Про зміну деяких законодавчих актів стосовно продажу і оренди землі через електронні торги». Тож тепер українці можуть на цілком законних умовах брати в тимчасове користування ділянки різноманітного цільового призначення, які належать державі або місцевим територіальним громадам.

Оренда землі в Україні на прозорих електронних аукціонах

Чинне законодавство визначає оренду землі як платне володіння та користування протягом визначеного терміну конкретною ділянкою, що необхідна орендарю для здійснення підприємницької чи якоїсь іншої діяльності. Всі умови детально зазначаються у відповідному договорі.

Будь-які відносини, що стосуються коротко- або довгострокової оренди землі, регулюються Земельним, Цивільним кодексом, ЗУ «Про оренду землі», а також Законом «Про оренду державного і комунального майна» - якщо на ній розташовані великі майнові комплекси державних або комунальних підприємств, установ і організацій.

Об’єктом оренди землі в Україні виступають земельні ділянки, які можуть належати державі, окремим громадянам, юридичним особам, сільським, селищним, міським, районним, обласним радам та окремим територіальним громадам. Саме вони отримали можливість виставляти дані активи на електронні торги системи Прозорро.Продажі. Скористатися правом оренди землі сьогодні можуть фізичні або юридичні особи, обласні, районні, міські, сільські, селищні ради, Київська міська державна адміністрація, іноземці та міжнародні компанії (якщо це землі несільськогосподарського призначення).

За цільовим призначенням земельні ділянки можуть бути:

  • сільськогосподарськими;
  • для зведення житлової або громадської нерухомості;
  • природно-заповідного фонду;
  • історико-культурні;
  • оздоровчого та рекреаційного призначення;
  • лісогосподарські;
  • водного фонду;
  • промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку і оборони.

Взяти землю в оренду на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа»

Бажаєте взяти в оренду землю для ведення фермерського господарства? Плануєте розводити рибу на продаж або відкрити власну базу відпочинку? Знайти ідеальну для цього ділянку зовсім нескладно – варто скористатися послугами електронного майданчика sale.uub.com.ua, підключеного до модуля Prozorro.Sale.

Обираючи нас, ви отримуєте якісну інформаційну, юридичну та технічну підтримку на кожному етапі аукціону з оренди землі. Підписуйтеся на спеціальні земельні боти у Telegram і Viber, нашу сторінку у Facebook та підключайте зручну електронну розсилку. Отримуйте актуальну інформацію вчасно, робіть власні пропозиції та перемагайте!