Земля у м. Кривий Ріг в оренду здається на офіційних онлайн-аукціонах

Взяти землю в оренду у Кривому Розі та інших містах, наприклад, під забудову зараз набагато легше завдяки електронній системі Прозорро.Продажі. Реалізація державних і комунальних ділянок на публічних онлайн-аукціонах сприяє прозорому функціонуванню ринку. 

Бажаючі можуть взяти в тимчасове користування ділянки аграрного призначення, для ведення бізнесу, території під господарськими будівлями і дворами. Для участі в земельних торгах потрібно зареєструватися на спеціальному майданчику, що має відповідний рівень акредитації, – ТОВ «Українська універсальна біржа».

 Земля в оренду у Кривому Розі здається на прозорому ринку за вигідними цінами

Зміни на земельному ринку стартували навесні 2020 року. Але процес оренди ділянок на офіційних торгах запустився лише восени 2021 року. Їх регулює Закон № 1444. Згідно з ним, державні та комунальні угіддя можуть здаватися в тимчасове користування лише через систему Прозорро.Продажі

Нормативною основою таких земельних відносин є договір між орендодавцем та орендарем. Останній сплачує визначену суму за користування ділянкою та може вести на ній діяльність, відповідно до її цільового призначення. Оренда є найбільш поширеним правом на володіння державним та комунальним майном. Також земля може перебувати у власності приватних осіб та компаній. Вони можуть самі виступати орендодавцями або уповноважувати на це інших осіб.

Ділянки іноді здаються разом зі спорудами, які на них розташовані, водоймами, насадження тощо. Для того, щоб переглядати доступні землі для оренди у Кривому Розі та заплановані земельні торги на Prozorro.Sale, а також брати в них участь, виконайте такі дії:

  • оберіть один з майданчиків, які підключені до ЦБД, наприклад, ТОВ УУБ та зареєструйтеся на ньому самостійно чи з допомогою менеджерів;
  • перегляньте діючі аукціони та подайте заявку на участь;
  • внесіть кошти на рахунок майданчика (реєстраційні та гарантійні);
  • підготуйте документацію для участі;
  • пройдіть три раунди торгів, визначивши попередньо свою стратегію;
  • у разі перемоги вам потрібно підписати протокол в електронному форматі за допомогою ЕЦП;
  • укладіть договір з організатором.

 Оренда землі у Кривому Розі на електронному майданчику ТОВ УУБ

Публічні електронні аукціони, що проходять у системі Прозорро.Продажі, є зручним та справедливим інструментом для продажу та оренди землі у Кривому Розі та в інших українських містах. Така процедура має безліч переваг, серед яких відсутність бюрократії, оперативність, об’єктивність визначення переможця тощо.

Реєстрація на Прозорро.Продажі через майданчик sale.uub.com.ua стане для вас оптимальним варіантом для швидких і прозорих угод з організатором торгів землею

Ми пропонуємо вам скористатися зручним сервісом: системою фільтрів для сортування лотів, спеціальними ботами для пошуку земельних ділянок у потрібному регіоні в Telegram і Viber, допомогою наших професійних менеджерів за телефоном (044) 221-32-33.