Як орендувати землю у Київській області на онлайн-торгах

Оренда землі у Київській області або будь-якому іншому куточку України передбачає платне володіння ділянкою на визначений строк. Зараз торги з надання угідь у тимчасове користування проводяться через електронну систему Прозорро.Продажі. На спеціальних акредитованих майданчиках Prozorro.Sale ви можете знайти ділянку для ведення сільського господарства або будь-яких інших цілей. 

Реєструйтеся на платформі ТОВ “Українська універсальна біржа”, щоб отримати доступ до торгів з оренди землі у Київській області та інших куточках нашої держави.

Особливості оренди землі у Київській області через електронні аукціони

Нещодавно в Україні було прийнято законопроект, який дозволяє брати в тимчасове користування угіддя державної та комунальної власності. Однак далі влада зіткнулася з іншою проблемою - справедливою реалізацією землі.

Задля розв’язання вищезгаданої проблеми уряд ухвалив низку важливих законів та постанов, які дозволяють проводити аукціони угіддями через електронну систему Прозорро.Продажі. Відтепер ви можете у два кліки орендувати землю у Київській області або іншому регіоні України. При цьому не обов'язково їхати в офіс та годинами стояти в чергах. Вся процедура торгів проходить у форматі онлайн, тому ви можете брати участь в аукціоні навіть із власного будинку. Для цього достатньо мати стабільний інтернет та ноутбук або комп’ютер.

Земельний фонд Київщини представлений угіддями різного цільового призначення. Найбільшу частину становлять сільськогосподарські ділянки - майже 60% від загальної площі області, ще 23% займають лісові насадження.

Питання цільового призначення землі є дуже важливим. Потрібно пам’ятати, що кожна ділянка виконує свою функцію. Наприклад, сільськогосподарське угіддя може використовуватися виключно для ведення рослинництва або тваринництва тощо. Якщо орендар користується ділянкою не за призначенням, то це може стати приводом для розірвання угоди про тимчасове користування.

Не менш цікавим є питання строку дії договору оренди. Чинним законодавством чітко визначено, що максимальний термін тимчасового використання ділянки складає 50 років. Однак експерти рекомендують підписувати угоду на мінімальний строк (7-10 років у залежності від цільового призначення угіддя).

Оренда землі у Київській області через офіційний майданчик ТОВ “Українська універсальна біржа”

Оренда землі у Київській області та інших регіонах України є тим сегментом торгів на Прозорро.Продажі, який набуває все більшої популярності. І це очевидно, адже ринок угідь є надзвичайно стабільним та передбачуваним, що й приваблює інвесторів із різних куточків нашої держави.

Стати учасником земельних торгів ви можете вже зараз. Для цього виконайте кілька простих дій:

  1. Зареєструйтеся на майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа”.
  2. Оберіть лот.
  3. Подайте заявку на участь.
  4. Сплатіть обов’язкові внески.
  5. Надайте всю необхідну документацію.
  6. Зробіть свою цінову пропозицію.

Більше актуальних новин біржі ви зможете дізнатися після підписки на офіційну сторінку УУБ у Facebook. Також не забувайте про земельні боти ТОВ “Українська універсальна біржа” у Viber і Telegram. Налаштовуйте їх, щоб мати змогу відстежувати найновіші торги угіддями.