Як проходить оренда землі в Харкові через Prozorro.Sale

Для учасників земельного ринку стало можливим долучитися до оренди землі в Харкові та інших українських містах. Така угода вигідна тим, хто планує отримати ділянку для проведення будівництва. Здаючи майно в тимчасове користування, землевласники отримують пасивний дохід. А якщо йдеться про землі державної або комунальної власності, то ці суми надходять до бюджетів різних рівнів. Також підприємці активно користуються можливістю оренди сільськогосподарських ділянок у Харківській області.

А прозорість земельного ринку досягається завдяки роботі акредитованих майданчиків системи Prozorro.Sale. Так, на сайті sale.uub.com.ua ви можете знайти всі доступні електронні аукціони з оренди ділянок і не тільки.

Оренда землі в Харкові на прозорих умовах – як долучитися до аукціону

Україна має чималий земельний фонд, який потрібно повною мірою використовувати для розвитку державної економіки. Потенційні інвестори можуть взяти в оренду в Харкові землю різних форм власності. Таку можливість вони отримали після ухвалення Закону № 1444 та постанови Кабміну № 1013 від 22 вересня 2021 року. Остання передбачає проведення земельних торгів через електронну систему Прозорро.Продажі. Оренда є найпоширенішим їх типом. Порівняно з купівлею вона має такі переваги:

  • дроблення фінансових витрат;
  • оформлення паперів проходить за простішою процедурою;
  • легша зміна ділянки на кращу.

Щоб укласти угоду з власником угідь, потрібно стати переможцем торгів у системі Прозорро.Продажі. У договорі зазначається наступна інформація:

  • фізичні характеристики ділянки – його площа, регіон, а також кадастровий номер;
  • термін, на який укладається угода;
  • розмір орендної плати та деталі щодо її виплати;
  • обмеження, які накладаються на орендаря у випадку недотримання пунктів договору.

Плата за користування землею залежить від місця знаходження, продуктивності ґрунтів (якщо йдеться про аграрні угіддя) та площі. Однак варто врахувати, що оренда має коштувати не менше 3% від загальної вартості. Оформляйте чесну угоду з оренди без жодних бюрократичних процедур на публічних торгах Прозорро.Продажі.

 У Харкові оренда землі відбувається на торгах Прозорро.Продажі

З легкістю знайти найвигідніші пропозиції з оренди землі в Харкові та в інших населених пунктах можна на офіційному майданчику системи Prozorro.Продажі ТОВ «Українська універсальна біржа». У зручний для вас час наші фахівці готові надати вам консультацію або супроводити під час земельного аукціону. Телефонуйте за номером (044) 221-32-33.

Майданчик ТОВ УУБ пропонує вам також зручний інтерфейс та систему фільтрів для пошуку об’єктів за регіоном, замовником, № аукціону, площею ділянки тощо. Також налаштовуйте Email-розсилку і сповіщення про появу нових лотів, підключившись до спеціальних ботів по землі у Вайбер та Телеграм.

Дізнавайтеся про торги системи Прозорро.Продажі та новини ринків на офіційній сторінці ТОВ «Українська універсальна біржа» у Facebook і на нашому YouTube-каналі.