Взяти в оренду землю в Одесі за ринковою ціною та прозорими умовами

Після ухвалення постанови № 1013 земельна реформа в Україні досягла свого апогею, а торги з оренди землі в Одесі, Харкові, Києві, Запоріжжі та інших містах набрали активних обертів. Завдяки електронним аукціонам у системі Прозорро.Продажі передача ділянок у тимчасове користування відбувається без звичних хабарів і відкатів.

Ви можете отримати доступ до всіх земельних об’єктів, які виставлені на торги, просто у вашому смартфоні. Для цього реєструйтеся на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа».

Оренда в Одесі землі під громадську чи житлову забудову

Законопроект № 2195, який був ухвалений у травні 2021 року, дозволяє строкове платне володіння ділянками державної і комунальної власності. Отже, підприємці сьогодні можуть взяти в оренду землю в Одесі та інших населених пунктах для різних цілей. На підставі цього укладається договір.

Окрім Земельного та Цивільного кодексу, земельні відносини на ринку регулюються законами про оренду землі та державного і комунального майна. А вереснева постанова Кабміну зобов’язує підприємців брати ділянки в тимчасове користування на електронних аукціонах.

Якщо ви бажаєте орендувати землю в Одесі чи іншому місті для ведення бізнесу, то зазвичай це будуть комунальні території, можливо, з розміщеними на них будівлями. Місцеві адміністрації для здачі в тимчасове користування майна працюють через електронні торги системи Прозорро.Продажі. Орендар зобов’язується вчасно вносити плату, використовувати ділянки виключно відповідно до їхнього цільового призначення та дотримуватися стандартів екологічної безпеки. Наприклад, орендуючи аграрні угіддя, необхідно зберігати якість ґрунту та його родючість.

А завдяки онлайн-аукціонам на майданчиках Prozorro.Sale вдається уникнути незаконних домовленостей та дерибану. Вся інформація про ринок тут повністю відкрита та доступна для перегляду кожному громадянину. А хід електронних торгів контролюється відповідними органами.

В Одесі оренда землі проходить на майданчиках Прозорро.Продажі

На спеціальних електронних майданчиках на зразок sale.uub.com.ua ви можете уже зараз обрати ділянку землі для оренди в Одесі чи будь-якому іншому регіоні. На таких акредитованих платформах ви знайдете всі аукціони, що знаходяться в Центральній базі даних Прозорро.Продажі.

Робота підприємців у публічному режимі створює чесні та відкриті умови на ринку. Електронні аукціони не допускають дискримінації чи інших махінацій. Вам потрібно лише зареєструватися на ТОВ «Українська універсальна біржа» і ви можете стати учасником будь-яких торгів.

Наші менеджери готові відповісти на всі ваші питання. Ви можете звернутися до них за телефоном (044) 221-32-33. А за допомогою спеціальних земельних ботів у Вайбер і Телеграм налаштовуйте моментальні сповіщення про появу нових лотів у конкретному регіоні чи по всі Україні. Для вас також доступна сторінка ТОВ УУБ у Facebook та наш YouTube-канал, де ви можете дізнатися корисну інформацію по роботі із системою Прозорро.Продажі.