У м. Тернопіль оренда землі різних форм власності проходить на е-торгах

Оренда землі в Тернополі чи будь-якому іншому місті України передбачає строкове володіння ділянкою за визначену плату. Усі умови прописуються в договорі, який укладається з власником ділянки. Орендар, експлуатуючи угіддя, має враховувати їхнє цільове призначення, наприклад, забудова, фермерська діяльність тощо.

Вигідні умови оренди та чесні ринкові відносини гарантує електронна система Прозорро.Продажі. На її офіційних онлайн-майданчиках відбуваються аукціони, участь у яких може брати кожен охочий. Для цього необхідна лише попередня реєстрація. Допомогу при підготовці до торгів та під час їх проведення завжди готові надати професіонали майданчика ТОВ «Українська універсальна біржа». 

Як відбувається оренда землі в Тернополі та на решті території України

Для оренди сьогодні доступні як сільськогосподарські, так і несільськогосподарські ділянки. Їх власниками можуть бути приватні особи, держава, об’єднані територіальні громади. Серед орендодавців можуть зустрічатися міські ради (також обласні, сільські і селищні), органи виконавчої влади, фізичні особи.

Державна та комунальна земля для оренди в Тернополі та інших регіонах стала доступною не так давно завдяки низці законодавчих ініціатив. Участь у земельних торгах відбувається за онлайн-процедурою на акредитованих майданчиках системи Prozorro.Продажі. Це затверджує Закон № 1444. Окремі землевласники також можуть здавати в тимчасове користування свої земельні ділянки у такий спосіб і отримувати за це належний дохід. Раніше реалізація землі за ринковою ціною була неможлива через відсутність конкурентних відносин.

Відкритість та ефективність земельних угод – це головні пріоритети для української влади. Ринок землі має функціонувати на прозорих засадах та приносити належний дохід до Держбюджету. Найкраще справитися з цим завданням можуть публічні електронні аукціони Прозорро.Продажі. Нескладна реєстрація на ТОВ «Українська універсальна біржа» відкриє вам доступ до торгів ділянками різного цільового призначення.

 Як взяти землю в оренду в Тернополі через майданчик ТОВ УУБ

Підприємець може обрати ділянку для оренди землі в Тернополі, Рівному, Вінниці, Івано-Франківську, Львові та інших містах на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа». Після реєстрації користувач подає свою цінову пропозицію на торги. Фахівці ТОВ УУБ завжди готові прийти вам на допомогу на будь-якому з етапів, якщо у вас виникли труднощі. Звернутися до них можна за телефоном (044) 221-32-33. 

Для того, щоб стати переможцем електронного земельного аукціону потрібно зробити найбільшу ставку. Це система Прозорро.Продажі визначає автоматично. Лише після цього ви можете підписати договір оренди з організатором торгів. Завдяки такій публічній процедурі не допускається тінізація ринку чи використання корупційних схем.

Для отримання сповіщень про торги землею в конкретному регіоні скористайтесь зручними ботами в Телеграм або Вайбер, які розробили спеціалісти sale.uub.com.ua.