Оренда землі державної власності на електронному майданчику ТОВ УУБ

Орендувати землю в держави для будь-яких цілей стало можливим через відкриті аукціони системи Прозорро.Продажі. Така операція передбачає строкове володіння ділянкою з регулярною платою, що надходить до Держбюджету.

Для участі в електронних торгах реєструйтеся на офіційному майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа».

Оренда землі державної власності – на яких умовах відбувається

Оренда є найпопулярнішою з форм володіння аграрними чи іншими видами ділянок. Тимчасове користування має свої відчутні переваги:

  • порівняно менші затрати фінансів (на відміну від купівлі);
  • більша кількість пропозицій на ринку;
  • легша процедура зміни ділянки.

Ще рік тому земельний ринок України не працював повноцінно, а оренда землі державної власності проходила в тіні, з використанням корупційних схем. Через це економіка зазнавала значних збитків. Приватні аграрні угіддя здавалися в тимчасове користування для виробництва фермерської продукції, однак була відсутня конкуренція між землевласниками, через що орендарі виплачували їм мінімальні суми.

Протягом останніх 2 років ситуація із ринком землі кардинально змінилася. Основні законопроекти та постанови, які передбачають особливості його функціонування та регулюють земельні відносини, вже ухвалені. Згідно з ними, реалізація с/г ділянок та іншого призначення відбувається на електронних аукціонах системи Прозорро.Продажі. Лише зареєстровані на офіційних майданчиках особи можуть стати учасниками онлайн-торгів. Однією з таких платформ є ТОВ УУБ, де ви можете знайти потрібний об’єкт для оренди в будь-якому регіоні України.

Які чинники визначають вартість тимчасового користування землею? Основними з них є місце розташування, площа та приблизний розрахунок потенційного доходу орендаря. 

 Оренда землі в держави на аукціонах Прозорро.Продажі

Для того, щоб орендувати землю в держави, потрібно всього лиш бути клієнтом одного з акредитованих майданчиків Прозорро.Продажі, наприклад, ТОВ «Українська універсальна біржа». Потім оберіть для себе лот та надішліть свою цінову пропозицію. Далі у ході аукціону автоматично визначається переможець – той, хто зробив найбільшу ставку.

Для оренди державної землі, зокрема в Києві, доступні і несільськогосподарські ділянки, на яких ви можете здійснювати житлову або громадську забудову. Для пошуку за потрібними параметрами використовуйте фільтри на майданчику sale.uub.com.ua.

Наші досвідчені фахівці нададуть вам якісну підтримку не тільки в технічних, а й в юридичних аспектах електронного аукціону. Телефонуйте до них за номером (044) 221-32-33 у разі виникнення труднощів.

Спеціалісти ТОВ «Українська універсальна біржа» також розробили спеціальні боти по землі, аби пошук ділянок у потрібному регіоні для вас був ще зручнішим. Налаштовуйте моментальні сповіщення про торги з оренди угідь уже зараз у Viber або Telegram. Слідкуйте за новинами ТОВ УУБ на нашій офіційній сторінці у Facebook та YouTube-каналі.