Приватизація державних активів Prozorro розпочинається

Відповідно до планів та рішень державної влади у 2018 році повинна розпочатися приватизація державних активів в істотно нових масштабах та за іншими прозорими принципами.
Вже опубліковані затверджені переліки об’єктів малої та великої приватизації, які будуть виставлені на продаж Фондом державного майна України вже у 2018 році.
В широкому розумінні приватизація це - переведення державних та комунальних активів, до яких належать цілісні майнові комплекси, об’єкти нерухомості (жилої, комерційної та недобудованої), в приватну власність на умовах продажу, в тому числі, на аукціонних електронних торгах.
Потрібно зазначити, що приватизація в Україні триває з початку її незалежності, але з метою усунення корупційних ризиків та підвищення ефективності реалізації держмайна, з 2018 року вона буде проходити через Українську універсальну біржу – sale.uub.com.ua - майданчик системи Прозорро.Продажі, в частині об’єктів, що відповідають значенню «мала приватизація».
Процес розпочато завдяки прийняттю ЗУ «Про приватизацію державного та комунального майна» та відповідних Постанов КМУ.
Відтепер кожен охочий може переглянути перелік запропонованих до приватизації активів та взяти участь в аукціоні на зазначеному майданчику. Підпишіться на наш Telegram-бот та будьте в курсі всіх новин!