Як продати ділянку землі через Прозорро.Продажі

Справедливий ринок угідь в Україні функціонує вже понад п’ять місяців. Однак велика частина українського суспільства й досі не розуміє принципів продажу ділянки землі через онлайн-аукціони.

Сьогодні реалізація угідь різного цільового призначення відбувається в електронному форматі через майданчики системи Прозорро.Продажі, одним із яких є ТОВ “Українська універсальна біржа”. Саме на платформі УУБ ви можете знайти безліч земельних аукціонів.

Чому варто продати ділянку землі саме через електронні торги

Функціонування прозорого ринку угідь різного цільового призначення є однією із характерних рис усіх розвинених держав світу. Вільний обіг землі має низку переваг:

  • постійні надходження до місцевих бюджетів;
  • інтенсивний розвиток сільського господарства, адже с/г ділянки купують ті підприємці, які зацікавлені в отриманні доходу;
  • забезпечення одного з конституційних прав громадян на розпорядження власністю.

Переваги вільного обігу угідь є зрозумілими. Саме це стало поштовхом до прийняття владою низки законопроектів та постанов, які кардинально змінюють умови продажу ділянок землі в Україні.

Згідно з чинними нормативно-правовими документами, реалізація угідь відбувається через акредитовані майданчики електронної системи Прозорро.Продажі. Однією із таких платформ є ТОВ “Українська універсальна біржа”. На аукціонах УУБ ви можете купити або продати угіддя, що мають наступне цільове призначення:

  • сільськогосподарські (крім державних та комунальних земель - їх можна лише орендувати);
  • житлової та громадської забудови;
  • водного фонду;
  • промисловості, енергетики, оборони, транспорту та зв’язку тощо.

Причому для купівлі доступні як приватні, так і державні, й комунальні землі.

Оновлений ринок угідь має вирішити низку проблем української економіки: вихід агросектора з тіні, збільшення доходів до держбюджету, підвищення продуктивності різних сфер народного господарства. Одна з основних функцій держави в цьому процесі полягає у забезпеченні справедливості аукціонів, стимулюванні конкуренції тощо.

Для розв’язання вищезгаданих завдань уряд прийняв рішення про адміністратора земельних торгів, яким визначено ДП “Прозорро.Продажі”. Усі аукціони, що проходять через майданчики системи Prozorro.Sale, є анонімними, а тому використання будь-яких махінацій є неможливим.

Як продати ділянку землі через е-майданчик ТОВ “Українська універсальна біржа”

Як продати ділянку землі в Україні? Власник угіддя має оголосити аукціон через майданчик ТОВ “Українська універсальна біржа”. Фахівці нашої платформи допоможуть організатору у розв'язанні будь-якої проблеми. Покупець земельної ділянки має зареєструватися на sale.uub.com.ua, сплатити обов’язкові внески та надати всю необхідну документацію.

Особливістю оновлених торгів угіддями є їх електронний формат, що дає можливість кожному охочому спостерігати за ними в режимі реального часу. Більше інформації про аукціони різним майном ви дізнаєтесь після підписки на нашу сторінку у Facebook. Також не забувайте про спеціальні земельні боти УУБ у Viber і Telegram, які допоможуть вам відстежувати останні торги угіддями.