Чи можливо продати свою земельну ділянку під час війни на Prozorro.Sale

Думаєте, чи можливо продати свою земельну ділянку під час війни? Хвилюєтеся, чи не виявиться покупець шахраєм? Використовуючи електронні торги на Prozorro.Sale, ви захистите себе від подібних ризиків. До того ж, за право володіти землею можуть одночасно змагатися кілька учасників, завдяки чому її ціна стане вищою. А спеціалісти майданчика Української універсальної біржі допоможуть вам правильно виставити лот на аукціон та укласти договір з його переможцем.

Які земельні ділянки можна виставляти на аукціон Прозоро.Продажі

під час воєнного стану

Повномасштабне військове вторгнення вплинуло на усі сфери життя, тож не дивно, що зміни у законодавстві торкнулися і ринку землі. Зокрема, багатьох підприємців цікавить, чи можна продати земельну ділянку під час воєнного стану. А також які саме наділи сьогодні дозволяється виставляти на електронні торги Прозорро.Продажі.

Ще 24 березня 2022 р. Верховною Радою було затверджено зміни у Земельному кодексі, згідно з якими під час війни державні і комунальні ділянки сільгосп призначення здаються в оренду без проведення онлайн-аукціонів. Метою цього рішення було спрощення умов для фермерів – щоб в країні були вчасно проведені усі посівні роботи. При цьому забороняється оголошувати нові та повторні торги з оренди сільськогосподарських земель. Під час війни орендувати їх мають право лише військово-цивільні адміністрації і тільки на рік без права продовження.

Державні і комунальні ділянки несільськогосподарського призначення навпаки, мають реалізовуватися виключно на аукціонах Прозорро.Продажі. Чи можливо продати свою земельну ділянку під час війни? Так, за бажанням приватні особи також можуть виставляти своє майно на спеціалізованих електронних майданчиках, таких як sale.uub.com.ua. У цьому випадку вам не потрібно шукати покупців самостійно. Над тим, щоб долучити до торгів якомога більше учасників, працюють більше, ніж 40 акредитованих платформ. А за найпривабливіші лоти можуть змагатися від 1-2 до 10-15 потенційних покупців. Це також напряму впливає на вартість землі, яка у ході конкурентного змагання може зрости у кілька разів.

Продати земельну ділянку під час воєнного стану

на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа»

Навіть під час повномасштабного вторгнення в електронній системі Прозорро.Продажі проводилися аукціони, а майданчик sale.uub.com.ua весь цей час готував учасників до торгів. Тільки за період з 01 по 15 червня 2022 р. 35% усіх пропозицій було подано саме нашими клієнтами. Також два учасники, що користуються нашими послугами, придбали найдорожчі лоти, виставлені на продаж на Prozorro.Sale.

Хочете дізнатися більше про те, які земельні ділянки можна виставляти на аукціон під час воєнного стану? Просто зараз звертайтеся до наших менеджерів - (044)221-32-33. Підписуйтеся на Telegram-бот, E-mail-розсилку і сторінку майданчика УУБ у Facebook – швидко отримуйте інформацію про нові торги на Прозоро.Продажі.