Реалізація державного майна при воєнному стані

на майданчику ТОВ УУБ

Навіть при воєнному стані продаж державного майна в електронній системі Prozorro.Sale продовжує відбуватися у звичному режимі. Для того, щоб підтримати вітчизняний бізнес, влада разом з ДП «Прозоро.Продажі» розробила ряд спеціальних умов, які значно спростили процес реалізації та здачі в оренду державної і комунальної нерухомості.

Продаж державного майна при воєнному стані на аукціонах Прозорро.Продажі

Починаючи з 04 квітня 2022 р. в електронній системі Prozorro.Sale запрацювали спрощені правила організації та участі в торгах з продажу державного майна при воєнному стані. Це стосується комерційної нерухомості, однак не поширюється на землю чи активи банкрутів.

Так, за звичайних умов строк подачі пропозицій від учасників на електронних майданчиках на зразок sale.uub.com.ua тривав 30-45 днів. Торги з продажу державного майна при воєнному стані організатор може оголосити лише за два дні до дати їх проведення. Тоді ж публікується перелік необхідних документів. Укладені договори, а також протоколи онлайн-аукціонів дозволяється підписувати кваліфікованим електронним підписом (КЕП) чи не підписувати взагалі. У разі ж якщо балансоутримувач наполягає на підписанні і подальшій публікації договору або протоколу, він має вказати це в повідомленні про оголошення торгів.

На укладання договору учасникам аукціонів з продажу державного майна при воєнному стані дається щонайменше три дні, що також прискорює їх проведення. Відповідно до нових, спрощених умов, переможцем торгів визнається учасник, закрита цінова пропозиція якого виявилася найвищою. Тобто під час воєнного стану скасовуються звичні для електронних аукціонів раунди і ставки. Якщо з тих чи інших причин переможця було дискваліфіковано, його місце посідає учасник, цінова пропозиція якого зайняла друге місце і так далі.

У разі продажу державного майна при воєнному стані на торгах Prozorro.Sale, представники бізнесу звільняються від сплати реєстраційного внеску. Розмір гарантійного платежу визначає сам організатор, однак він не має бути меншим за 1% від початкової вартості лота.

Продаж державного майна під час воєнного стану

на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа»

З моменту початку активних бойових дій 24 лютого 2022 р. в системі Прозорро.Продажі було завершено майже 1 700 аукціонів з продажу та здачі в оренду різноманітних державних і комунальних активів. За цей час до бюджетів різних рівнів було направлено більше 150 млн. грн. Загалом же за п’ять років на акредитованих майданчиках на зразок Української універсальної біржі було оголошено майже пів мільйона прозорих торгів, які поповнили держбюджет на 62 млрд. грн.

Наша платформа надає якісну підтримку учасників торгів з оренди та продажу державного майна при воєнному стані. Проходьте нескладну процедуру реєстрації та обирайте найбільш прибуткові лоти. Підписуйтеся на Telegram-бот і E-mail-розсилку – вчасно отримуйте нагадування про публікацію нових аукціонів на Прозорро.Продажі.