Продаж приміщень на офіційному майданчику sale.uub.cmo.ua

Навіть в умовах воєнного стану електронні аукціони з продажу приміщень на Прозорро.Продажі викликають непідробний інтерес у потенційних покупців. Пройшовши нескладний процес реєстрації, ви отримаєте доступ до десятків вільних об’єктів і споруд, розташованих у різних куточках України.

Продаж приміщень державної і комунальної власності на торгах Prozorro.Sale

Попри усі складнощі і труднощі війни, електронний майданчик ТОВ «Українська універсальна біржа» продовжує готувати учасників аукціонів з продажу приміщень, що належать державі та місцевим громадам. На перший погляд може здатися, що вкладання коштів у нерухомість зараз не на часі. Однак життя триває навіть під час війни. Економіка продовжує працювати, завдяки чому зберігаються робочі місця та регулярно сплачуються податки у держбюджет. До того ж, багато підприємств потребують релокації у більш безпечні західні і центральні області.

І тут на допомогу вітчизняним підприємцям приходять електронні торги на Прозорро.Продажі. Навіть в умовах воєнного стану тут реалізовуються десятки споруд і приміщень, розташованих по всій Україні. Учасникам аукціонів не потрібно кудись їхати. Подавати цінові пропозиції на торги з продажу будь-якого приміщення, будинку, складу можна зі зручного і безпечного місця. Для цього достатньо мати комп’ютер і надійне з’єднання з мережею Інтернет.

Крім цього, на правах адміністратора електронної торгової системи ДП «Прозорро.Продажі» спростило умови проведення деяких аукціонів, зокрема тих, що стосуються продажу приміщень і споруд державної і комунальної власності. Так, три місяці тому було оновлено процедуру організації онлайн-торгів – в першу чергу зміни стосуються строків їх проведення, переліку документів, які надаються учасниками, та сплати обов’язкових грошових внесків (реєстраційного і гарантійного).

Таким чином організатори зможуть набагато швидше виставляти непотрібні приміщення на продаж та укладати угоди з переможцями аукціонів. Наприклад, за звичайних умов строк подачі пропозицій тривав від 30 до 45 днів. Зараз же цей термін скоротився до двох днів. Також на період воєнного часу договори і протоколи завершених торгів дозволяється підписувати лише КЕП (кваліфікованим електронним підписом) або не підписувати взагалі. У протилежному випадку організатор аукціону має зазначити свої вимоги у оголошенні про його проведення.

На укладання договору балансоутримувачу і переможцю торгів надається три доби. Також на період воєнного стану скасовується змагання між учасниками. Виставлене на продаж приміщення отримує той, хто зробив найвищу цінову пропозицію.

Комерційні приміщення і їх продаж на офіційному майданчику

ТОВ «Українська універсальна біржа»

Протягом березня-квітня 2022 року в електронній системі Prozorro.Sale було завершено майже 1 700 торгів з продажу приміщень, які перебували у комунальній і державній власності. Завдяки ним бюджети різних рівнів поповнилися на 156 млн. грн. Станом на початок травня на стадії укладання договорів перебували ще більше, ніж 1 300 аукціонів, загальною вартістю 1,6 млрд. грн.

Загалом за п’ять років роботи на електронних майданчиках на зразок sale.uub.com.ua відбулося майже 470 тис. прозорих торгів з продажу та здачі в оренду державної і комунальної нерухомості, земельних ділянок, транспортних засобів, майна банкрутів, вагонів «Укрзалізниці». Просто зараз підпишіться на спеціальний Телеграм-бот і щоденну E-mail-розсилку майданчика Української універсальної біржі, приймайте участь в аукціонах з продажу приміщень і перемагайте!