Продаж приміщення під магазин на офіційному майданчику УУБ

Навіть під час війни аукціони з продажу приміщень під магазин на Prozorro.Sale продовжують користуватися чималим попитом. До 24 лютого 2022 р. даний напрямок був одним з найрентабельніших та найпривабливіших для вітчизняних інвесторів. Однак і зараз учасники проявляють до подібних лотів чималий інтерес.

Перевезти бізнес у більш спокійне місто, створити нове підприємство там, де старі були знищені, розпочати власну справу (бо ж коли, як не зараз?) – досвідчені фахівці майданчика sale.uub.com.ua допоможуть вам швидко і ефективно вирішити ці питання.

Продаж приміщень під магазин на електронних торгах Прозоро.Продажі

Останні чотири місяці майданчик Української універсальної біржі продовжував надавати послуги з підготовки учасників до онлайн-аукціонів з реалізації і здачі в оренду державних, комунальних і приватних активів. Зважаючи на непростий час, ДП «Прозорро.Продажі» пішло назустріч і потенційним покупцям, і організаторам, максимально спростивши процес проведення електронних торгів, у тому числі з продажу приміщень під магазин.

Так, виконуючи функції адміністратора електронної торгової системи, ДП «Прозорро.Продажі» запровадило ряд нововведень, які у першу чергу стосуються реалізації і здачі в оренду комерційної нерухомості, яка належить державі або окремим територіальним громадам. Мова йде про термін проведення торгів з продажу приміщень під магазин, офіс чи кафе, надання необхідної документації та сплату обов’язкових грошових внесків.

Наприклад, до запровадження воєнного стану аукціони оголошувалися за 30-45 днів до дати їх проведення. Зараз же цей етап скоротився усього до двох діб. Також учасники звільняються від сплати реєстраційного внеску, а розмір гарантійного тепер встановлюється на розсуд організатора (але він має бути не меншим 1% від початкової вартості лоту).

Укладені у разі перемоги договори, а також протоколи аукціонів учасникам не потрібно підписувати особисто – достатньо накласти КЕП (кваліфікований електронний підпис). У іншому випадку організатор має окремо зазначити це в оголошенні. На підписання договору надається три дні, які йдуть за днем, коли система автоматично сформувала протокол про успішне проведення торгів.

Купити приміщення під магазин на офіційному майданчику

ТОВ «Українська універсальна біржа»

Навіть в непростих умовах воєнного стану експерти електронного майданчика Української універсальної біржі продовжують готувати учасників аукціонів на Prozorro.Sale. Загалом протягом квітня-березня 2022 року було завершено майже 1 700 торгів, ще 1 300 станом на початок травня перебували на стадії завершення. Їх сумарна вартість оцінювалася у 1,6 млрд. грн., що свідчить про високий інтерес до даного напрямку з боку представників бізнесу.

Тож якщо вас цікавлять приміщення під магазин, їх продаж чи оренда, реєструйтеся на майданчику sale.uub.com.ua, підписуйтеся на спеціальний Телеграм-бот і щоденну E-mail-розсилку, обирайте лоти і перемагайте!