Реалізація військової землі на електронних торгах Prozorro.Sale

У зв’язку з розвитком нашої армії та масштабним реформуванням усього оборонного комплексу, багатьох учасників ринку цікавить, які саме угіддя підпорядковуються вітчизняному Міністерству оборони та чи можна здійснювати продаж військової землі на торгах Prozorro.Sale. Які об’єкти входять до переліку оборонних угідь та як купити такі ділянки за зрозумілою і прозорою процедурою – читайте у нашому матеріалі.

Продаж військової землі на електронних торгах Прозоро.Продажі

В Україні поняття «продаж військової землі» означає реалізацію так званих земель оборони – ділянок, які перебувають у власності або тимчасовому користуванні організацій і установ Міністерства оборони, різноманітних військових формувань та підрозділів збройних сил. Вони є частиною національної оборони і використовуються для військових цілей, таких як тренування, бази зберігання і обслуговування військової техніки, стрільбища та інші спеціалізовані об’єкти.

Право розпорядження військовою землею, продаж якої здійснюється на торгах електронної системи Prozorro.Sale, належить Міністерству оборони України та іншим військовим організаціям. Вони відповідають за збереження та ефективне використання цих територій з метою забезпечення національної безпеки і оборони.

Ініціаторами продажу військової землі на онлайн-торгах Прозоро.Продажі виступають військові установи, які мають право розпоряджатися такими активами. Процес проведення земельних аукціонів регулюється чинним законодавством та профільними нормативно-правовими актами.

Зазвичай, продаж військової землі на е-торгах, участь у яких ви зможете взяти на майданчику Української універсальної біржі, проводиться з метою оптимізації військових баз та забезпечення їх потреб у фінансових ресурсах. Такі аукціони є невід’ємним і важливим елементом реформування та модернізації Збройних Сил України. Вони сприяють більш раціональному і ефективному використанню військових ресурсів.

Купити військову землю на торгах

майданчика Української універсальної біржі

Покупцями земель оборони можуть бути як приватні, так і юридичні особи, які відповідають вимогам законодавства та умовам проведення земельних аукціонів на майданчиках Прозоро.Продажі. Важливо враховувати, що придбання таких ділянок може включати обов’язкові умови їх експлуатації, пов’язані із захистом та безпекою нашої країни.

Купівля-продаж військової землі на торгах майданчика Української універсальної біржі робить цей процес повністю прозорим та відкритим. Одночасно наша держава отримує таким чином додаткові фінансові ресурси для зміцнення власної обороноздатності. Перелік таких об’єктів складає Міноборони разом із Адміністрацією Держспецтрансслужби – його подають на розгляд Кабінету міністрів. Термін розгляду подібних заяв може тривати до п’яти років. Організаторами аукціонів з продажу земель оборони виступають органи державної і місцевої влади. А отримані кошти спрямовуються виключно на оборонні потреби відповідно до ухваленого держбюджету та кошторисів Міністерства оборони.

Дізнатися більше про продаж військової землі на торгах Прозорро.Продажі ви зможете у наших консультантів - (044)33-77-765. Дізнавайтеся про оголошення нових аукціонів з електронної розсилки та зручних ботів майданчика sale.uub.com.ua у Viber і Telegram.