Продаж землі під час війни на електронних торгах Prozorro.Sale

Чи можливий продаж землі на аукціоні Прозоро.Продажі під час війни? Таке питання ставлять собі чимало підприємців, адже повномасштабне воєнне вторгнення внесло суттєві корективи в життя кожного з нас. Для України земельний ринок відіграє ключове значення, адже даний ресурс задіяний чи не у всіх сферах виробництва. А його ефективне використання гарантує нашій державі економічну стабільність і процвітання.

Чи працює під час війни ринок продажу землі?

Накладені обмеження на продаж землі під час війни допомагають регулювати відносини між учасниками ринку, позитивно впливаючи на безпеку не тільки у аграрній сфері, а й в усій країні в цілому. Для цього урядом було ухвалено кілька законодавчих актів, зокрема, ЗУ «Про забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» і «Про особливості регулювання земельних відносин під час дії воєнного стану».

Від початку запуску ринку землі і до моменту повномасштабного вторгнення в країні загалом було укладено близько 100 тис. угод з купівлі-продажу даного ресурсу. Варто зазначити, що для їх укладення необхідне безперебійне функціонування ряду державних інформаційних служб, таких як Держгеокадастр або Державний реєстр прав на нерухомість. У разі їх блокування, як це було з початком військової агресії, юридична реєстрація прав власності і, за аналогією, підтвердження договорів купівлі-продажу земельних ділянок, стала просто неможливою.

Тепер же влада починає поступово поновлювати роботу усіх інформаційних служб. Так, перші кілька місяців здача в оренду земель сільгосппризначення здійснювалася без проведення онлайн-аукціонів. Це правило також стосувалося державних і комунальних ділянок, призначених для релокації промислових підприємств, відкриття річкових портів, будівництва комунікаційних мереж з тепло-, водо-, енергопостачання.

Що ж до продажу землі в період війни, то торги, на яких виставляються угіддя несільськогосподарського призначення державної або комунальної форми власності, на Прозоро.Продажі відбуваються у звичному режимі. Те саме стосується і приватних с/г ділянок. Більше про те, чи є продаж землі під час війни, ви можете дізнатися у консультантів офіційного майданчика sale.uub.com.ua.

Продаж землі на аукціоні Прозоро.Сейл під час війни

Загалом за рік проведення земельних торгів на майданчиках Prozorro.Sale до державних та місцевих бюджетів надійшло 576 млн. грн. А сам процес купівлі-продажу ділянок став максимально прозорим і безпечним для усіх сторін. Також в ЕТС Прозорро.Продажі відбулося 749 електронних аукціонів з оренди і продажу землі під час війни, прибуток від яких склав 245 млн. грн.

Навіть в умовах дії воєнного стану акредитований майданчик Української універсальної біржі продовжує готувати учасників до земельних торгів. Підпишіться на E-mail-розсилку, наші боти у Telegram або Viber, обирайте лоти і перемагайте в аукціонах разом з платформою sale.uub.com.ua!