Вигідно продати землю під Києвом можна через ТОВ УУБ

Питання продажу землі під Києвом та в інших куточках України довгий час було проблемним для нашої держави. Протягом тридцяти років жодна влада всерйоз не займалася розв’язанням цього важливого питання, що пов’язане з прозорістю ринку угідь. Однак рішення нинішнього уряду змінили ситуацію. Тому вже зараз ви можете продати або купити землю на онлайн-торгах, що проходять через майданчики системи Прозорро.Продажі, одним з яких є ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Особливості продажу землі під Києвом через онлайн-торги

Питання реалізації угідь в Україні в усі часи було головною темою для спекуляцій. Різні політичні сили наголошували на тому, що “земля - це власність народу, а продовження мораторію на неї - обов’язок української влади”. Однак більшість спекулянтів старанно замовчували той факт, що формування сильної економіки можливе лише за справедливого функціонування ринку угідь. Адже вільний обіг землі відкриває три головні можливості:

  • для держави - постійне наповнення бюджету;
  • для громадян - купівля ділянки для ведення господарської діяльності або продаж угіддя для отримання коштів.

Суттєві зміни на ринку землі розпочалися лише у 2020 році, коли уряд ухвалив Закон № 552-IX, який фактично скасував мораторій на обіг сільськогосподарських наділів. А вже у травні цього року було прийнято Закон № 1444, що дозволяє продаж державних та комунальних угідь (окрім ділянок с/г призначення). Чудовим рішенням з боку влади є переведення усіх торгів з продажу землі в електронний формат.

Згідно з чинними нормативно-правовими документами, реалізація угідь різного цільового призначення здійснюється через акредитовані майданчики системи Прозорро.Продажі, одним з яких є ТОВ “Українська універсальна біржа”. Загалом на Prozorro.Sale вже зареєстровано 1357 аукціонів з оренди й продажу землі під Києвом та в інших місцевостях України. Причому 70% лотів - це реалізація сільськогосподарських угідь.

Як продати землю через аукціони ТОВ “Українська універсальна біржа”

Нинішній владі вдалося розробити всі необхідні умови та технічні інструменти, які дозволяють продати землю під Києвом або в будь-якому іншому населеному пункті України за абсолютно прозорими умовами. Ефективне функціонування ринку угідь так само дає можливість досягнення високих економічних показників.

Якщо ви хочете здати в оренду, взяти в тимчасове користування, купити або продати ділянку за справедливими умовами, то найкращим варіантом стануть аукціони системи Прозорро.Продажі. Для участі в торгах достатньо виконати кілька простих дій:

  • зареєструватися на майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа”;
  • обрати найцікавіший лот та подати заявку на участь;
  • надати адміністраторам майданчика необхідну документацію;
  • сплатити обов’язкові внески;
  • зробити свою цінову пропозицію.

Переможець торгів визначається автоматично - за найбільшою ставкою.

Значно полегшують пошук спеціальні фільтри, які ви знайдете на майданчику sale.uub.com.ua. З їх допомогою можна відсортувати лоти за наступними параметрами: регіон, замовник, бюджет, площа тощо.

Підписуйтеся на офіційну сторінку УУБ у Facebook, щоб не пропустити останні новини біржі. Також налаштовуйте наші земельні боти у Viber і Telegram. Це дозволить вам отримувати швидкі сповіщення про появу нових торгів угіддями.