Продати землю сільгосппризначення в Чернігівській області онлайн

З моменту відкриття аукціонів з продажу землі сільгосппризначення в Чернігівській області та інших регіонах України пройшло вже 7 місяців. Однак досі велика частина українського суспільства, через слабку інформаційну підтримку, не розуміє механізмів та принципів реалізації аграрних угідь.

Варто наголосити, що торги с/г землями проходять на спеціальних акредитованих майданчиках електронної системи Prozorro.Sale. Одним із таких є ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Процедура продажу землі сільгосппризначення в Чернігівській області

Скасування мораторію на обіг сільськогосподарських угідь влітку минулого року спричинило неабиякий резонанс в українському суспільстві. Річ у тому, що ще з моменту проголошення незалежності наші можновладці піарилися на темі заборони продажу аграрної землі. Українські пайовики легко піддавалися таким маніпуляціям, що й призвело до деякого загострення у суспільстві.

Однак чинна влада, розуміючи необхідність відкриття ринку з продажу землі сільгосппризначення в Чернігівській області та інших регіонах України, пішла на цей непопулярний крок. За словами фахівців профільних міністерств, вільний обіг аграрних угідь зможе розв’язати низку проблем української економіки:

  • по-перше, ринок сільськогосподарської землі нарешті вийде з тіні, адже паї де-факто в Україні продавалися і раніше;
  • по-друге, Державний бюджет буде отримувати % з кожної операції з відчуження угідь;
  • по-третє, пайовики, які є найбільшими власниками с/г землі, нарешті зможуть продати свій актив за справедливою ціною.

Підготовка нормативно-правової бази для відкриття ринку аграрних угідь була ретельною та тривала майже 2 роки. Саме це й допомогло вирішити усі можливі проблеми, що пов’язані з монополізацією ринку та інструментами реалізації землі. Першу із двох вищезгаданих проблем вдалося розв’язати за рахунок поетапного проведення реформи:

  • зараз право купівлі землі мають тільки фізичні особи, що є українськими громадянами. Для них встановлено ліміт - не більше 100 га;
  • з 01 січня 2024 року купити землю зможуть юридичні особи-українці. При цьому ця категорія матиме набагато вищий ліміт на власність - 10 000 га.

Друга проблема, що пов’язана з механізмом реалізації угідь була вирішена завдяки ДП “Прозорро.Продажі”, яке є адміністратором усіх земельних торгів. Система Prozorro.Sale була вибрана не дарма, адже за 5 років свого функціонування вона вже встигла довести свою ефективність.

Продаж землі сільгосппризначення у Чернігівській області через майданчик ТОВ “Українська універсальна біржа”

Справедливі торги з продажу землі сільгосппризначення в Чернігівській області та інших куточках України були однією із вимог громадян. Забезпечують прозоре функціонування аукціонів з реалізації угідь спеціальні акредитовані майданчики Prozorro.Sale на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Для участі в земельних торгах на нашій платформі потрібно виконати наступний алгоритм:

  • пройти реєстрацію на sale.uub.com.ua;
  • обрати лот та подати заявку на участь в аукціоні;
  • надати документи та сплатити внески;
  • зробити ставку.

Ви можете швидко отримувати сповіщення про потрібні вам лоти - просто налаштуйте земельні боти в Telegram та Viber. Також для отримання ще більшої кількості інформації про торги рекомендуємо долучитися до нашої офіційної сторінки у Facebook.