У Львові продаж землі відбувається через е-торги

Ухвалена восени 2021 року представниками влади постанова № 1013 визначає, що продаж землі у Львові та інших містах України відбувається онлайн у системі Прозорро.Продажі. Для того, щоб стати учасником торгів, потрібна лише реєстрація на одному з акредитованих майданчиків, наприклад, ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Продам землю у Львові через аукціони системи Прозорро.Продажі

Питання формування повноцінного земельного ринку з прозорими механізмами роботи було довгі роки одним із найпроблемніших в нашій державі, зокрема через наявність мораторію на продаж аграрних угідь. Це сковувало діяльність не лише землевласників і фермерів, а й великого сектору економіки в цілому. 

Відкритої процедури торгів найбільше потребували ділянки різного цільового призначення, які належать державі і місцевим громадам у різних містах України. Одним з найбільших серед таких є Львів. Через туристичну популярність земля тут завжди коштувала дорого. А закриті торги, через які раніше здійснювався продаж ділянок, не забезпечували необхідної прозорості процесу. Недобросовісні чиновники могли реалізувати активи потрібним людям за “відкати”, отримуючи таким чином кошти собі в карман, а не поповнюючи місцевий бюджет. Це тягнуло ланцюжок негативних процесів у державній економіці. Земельна реформа, яка розпочалася у 2020 році Законом про обіг аграрних угідь та продовжилася постановою Кабміну № 1013 про електронні торги ділянками, поклала край дерибану в цій сфері.

Онлайн-аукціони проходять у сучасній електронній системі Прозорро.Продажі через спеціальні акредитовані майданчики. Одним із останніх є ТОВ “Українська універсальна біржа”. У такий спосіб вдаєтся забезпечувати ефективну та чесну процедуру реалізації активів у різних сферах.

Початок продажу землі у Львові та інших містах деякі українці зустріли негативно. Однак налагодження прозорого механізму її реалізації та запевнення експертів, що вільний обіг ділянок з різним призначенням допоможе в розвитку малого та середнього бізнесу, змінило їхню думку. 

Земля у Львові на продаж виставляється на електронному  майданчику ТОВ УУБ

Купити ділянку без ризику для себе тепер може кожен українець. Земля може призначатися як для ведення фермерського господарства, так і для забудови будь-якого типу. Земельний ринок на сьогодні є величезним. Для потенційних інвесторів відкритий доступ до десятків мільйонів гектар землі в системі Прозорро.Продажі. У такий спосіб ваша покупка застрахована від корупційних схем чи незаконних операцій.

Долучайтеся до електронних аукціонів, зокрема з продажу землі у Львові, через офіційний майданчик ТОВ “Українська універсальна біржа”. Як наслідок ви не будете витрачати ваш час на пошук потрібного лота. Усе відбувається онлайн за зручною системою фільтрів і з усіма характеристиками об’єкта.

А завдяки Вайбер- та Телеграм-ботам від sale.uub.com.ua ви можете налаштувати розсилку з новими земельними торгами у вибраному регіоні та з конкретною площею.