Продати землю в Рівному відтепер можна через е-майданчики

У цьому році в Україні почав функціонувати прозорий ринок угідь. Відбувається продаж землі в Рівному та інших містах України через електронні майданчики системи Прозорро.Продажі. Однією з таких платформ є ТОВ “Українська універсальна біржа”, де ви знайдете безліч лотів з приватними, державними та комунальними угіддями.

Продаж землі в Рівному за вигідними умовами через електронні аукціони

Функціонування справедливого ринку землі в Україні - одне із найважливіших та найпроблемніших питань української економіки останніх тридцяти років. Причому це стосується як сільськогосподарських угідь, мораторій на які було скасовано лише в поточному році, так і ділянок іншого цільового призначення, продаж яких здійснювався за досить незрозумілими механізмами.

Однак у 2020 та 2021 роках чинна влада почала по-справжньому реформувати ринок землі в Україні. Спочатку було ухвалено Закон № 552-IX, який скасував мораторій на обіг сільськогосподарських угідь приватної форми власності (однак заборона на продаж державних та комунальних с/г ділянок діє й зараз). А вже на початку цього року Верховна Рада України прийняла Закон № 1444. Згідно з цим нормативно-правовим документом, дозволено продаж державних та комунальних угідь різного цільового призначення на електронних торгах.

Ще одним чудовим рішенням з боку влади стало прийняття постанови про адміністратора земельних торгів, яким визначено ДП “Прозорро.Продажі”. Саме система Prozorro.Sale, одним із офіційних майданчиків якої є ТОВ “Українська універсальна біржа”, є механізмом, який вже протягом п’яти років допомагає долати корупцію у сфері публічної реалізації різного майна.

Відтепер власники можуть на законній та справедливій основі продати землю в Рівному або будь-якому іншому населеному пункті України. А підприємці отримали право на придбання угідь для ведення бізнес-діяльності. Причому купити вони можуть ділянки різного цільового призначення:

  • сільськогосподарські;
  • під забудову;
  • рекреаційні;
  • водного фонду;
  • промисловості, оборони, транспорту, енергетики та зв’язку.

Пам’ятайте, що вартість ділянки залежить від низки факторів: площі, розташування, продуктивності, наявності поруч розвиненої інфраструктури, потенційного прибутку тощо. Найкращі варіанти з продажу землі в Рівному ви знайдете на офіційному майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа”. Використовуйте фільтри на платформі sale.uub.com.ua, що значно полегшить процес пошуку потрібної вам ділянки.

Як продати землю в Рівному через майданчик ТОВ УУБ

Сьогодні провести операцію з продажу землі в Рівному найкраще на електронних торгах, що відбуваються через систему Prozorro.Sale. Аукціони з реалізації угідь проходять абсолютно прозоро та знаходяться під постійним контролем спеціальних органів та громадськості.

Також торги в системі Прозорро.Продажі дають можливість продавцям не витрачати купу часу на пошук покупця. Саме тому ми пропонуємо зареєструватися на майданчику sale.uub.com.ua. Так ви отримаєте доступ до аукціонів з  реалізації різного майна.

Також долучайтеся до сторінки УУБ у Facebook та налаштовуйте земельні боти у Viber і Telegram.