Продати землю в Сумах можна на е-майданчиках

Сьогодні величезна кількість власників ділянок різного цільового призначення цікавиться інформацією, як продати землю в м. Суми та інших населених пунктах України. Причиною цього стало офіційне відкриття ринку угідь, що відбулося минулого року. Відтепер кожен українець може вільно розпоряджатися землею, яка є одним із найстабільніших та найприбутковіших ресурсів.

Процедура продажу землі в Сумах та особливості угідь різного цільового призначення

Відкриття справедливого ринку угідь - одна із найбільших проблем української економіки останніх тридцяти років. Річ у тому, що з моменту проголошення незалежності в Україні діяв мораторій на сільськогосподарські землі. Тобто купити чи продати їх офіційно було неможливо. Що стосується ділянок іншого цільового призначення, то вони підлягали реалізації. Однак механізми, завдяки яким відбувалося їх відчуження були досить сумнівними.

За руйнування цієї корумпованої системи взялася нинішня влада. Першим важливим рішенням був Закон №552-IX, який скасував мораторій на обіг сільськогосподарських угідь. Далі Верховна Рада прийняла Закон №1444, згідно з яким продаж землі в Сумах та інших містах України державної та комунальної власності відбувається виключно в онлайн-форматі.

Адміністратором торгів угіддями було обрано ДП “Прозорро.Продажі”. Це означає, що аукціони з реалізації землі відбуваються у дворівневій системі, де Prozorro.Sale - база даних про об’єкти продажу, а електронні майданчики - є посередниками між організаторами та покупцями. Однією з таких платформ, яка має величезний досвід у сфері реалізації різного майна є ТОВ “Українська універсальна біржа”.

На нашому майданчику ви можете купити або продати ділянки різного цільового призначення: сільськогосподарського, лісогосподарського, рекреаційного, водного, під забудову тощо. Однак перш ніж придбати землю, ми рекомендуємо звернути увагу на її вартість, яка залежить від наступних факторів:

  • розташування та регіон - наприклад, ділянка поруч з великим містом буде коштувати більше, ніж та, що розташована далеко від населених пунктів;
  • цільове призначення - найбільшу вартість сьогодні мають угіддя під забудову, а от с/г землі є порівняно недорогими;
  • площа;
  • наявність неподалік комунікацій - мається на увазі розвинена транспортна інфраструктура та промислові об’єкти.

Продам землю в Сумах через майданчик ТОВ УУБ

Для купівлі чи продажу землі в Сумах або будь-якому іншому населеному пункті України ми рекомендуємо використовувати лише перевірені платформи на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”. Участь у торгах з реалізації угідь на нашому майданчику відбувається за зрозумілим та досить простим алгоритмом:

  • реєстрація на sale.uub.com.ua;
  • вибір лоту та подача заявки на участь в аукціоні;
  • сплата внесків (реєстраційного та гарантійного);
  • надання документів адміністраторам майданчика на перевірку;
  • ставка.

За результати торгів можете не хвилюватися - система Prozorro.Sale автоматично обирає переможця, тому ні про який підкуп не може йти мови.

Нагадуємо, що вже зараз ви можете легко придбати угіддя в будь-якому куточку України. Допоможуть у пошуку потрібної ділянки наші спеціальні земельні боти в Telegram та Viber. Також долучайтеся до офіційної сторінки УУБ у Facebook, щоб отримувати ще більше інформації про майбутні торги.