Купити землю в Миколаївській області під час війни

на торгах Прозорро.Продажі

У 2022 році повномасштабне вторгнення негативно вплинуло як на економіку України в цілому, так і на продаж землі зокрема – так, під час війни в Миколаївській області та інших регіонах реалізація ділянок відбувалася з певними складнощами. На практиці земельна реформа в нашій країні почала працювати 01 липня 2021 р. Однак вже за вісім місяців ми стали жертвами військової агресії, яка внесла глобальні корективи в життя кожного українця.

Продаж землі в Миколаївській області і інших регіонах під час війни

на аукціонах Прозорро.Продажі

Відповідно до даних Держгеокадастру, за перший рік функціонування ринку за новими правилами в Україні було укладено близько 90 тис. угод з купівлі-продажу земельних ділянок. Після 24 лютого 2022 р. в цілях безпеки влада закрила доступ до усіх державних реєстрів. Відповідно, спочатку під час війни легальний продаж землі в Миколаївській або будь-якій іншій області був заборонений. Адже нотаріуси не могли додавати в них дані про фізичні параметри ділянок, так само не було можливості присвоїти їм кадастровий номер.

Перераховані обмеження діяли впродовж квітня-березня. Однак вже у червні 2022 року уряд відновив роботу Держгеокадастру і Державного реєстру прав на нерухомість, після чого операції з купівлі-продажу землі в Миколаївській області і інших регіонах на Прозоро.Продажі почали проводити навіть під час повномасштабної війни. В той же час в країні продовжувала діяти заборона оренди державних і комунальних сільськогосподарських угідь, яку повністю скасували лише у листопаді 2022 року.

Відтак, під час війни на майданчику sale.uub.com.ua ви можете взяти участь в торгах з продажу землі в Миколаївській чи будь-якій іншій області. Зокрема, на аукціонах укладають наступні договори:

  • купівля, продаж та оренда сільськогосподарських і несільськогосподарських приватних угідь;
  • оренда землі сільгосппризначення, якщо вона перебуває у комунальній чи державній власності;
  • купівля державних і комунальних несільськогосподарських ділянок (наприклад, під час приватизації).

В той же час нагадуємо, що продаж с/г землі в Миколаївській області і інших регіонах досі заборонений – ця норма діє в Україні як під час війни, так і у мирний час.

Купити землю у Миколаївській або іншій області України під час війни

на майданчику Української універсальної біржі

Тільки під час війни продаж землі в Миколаївській області та інших регіонах України на майданчиках Prozorro.Sale приніс організаторам торгів 1 мільярд гривень прибутку. Загалом же з моменту впровадження оновленого законодавства у 2021 році органи державної і місцевої влади отримали понад 1,3 млрд. грн.

За цей час на майданчиках на зразок УУБ було реалізовано або надано у тимчасове використання 4 700 ділянок загальною площею 43 000 га. Більше інформації про продаж землі в Миколаївській області та інших регіонах України під час війни ви дізнаєтеся у наших консультантів - (044)22-13-233. Також підписуйтеся на нашу електронну розсилку та зручні боти у Telegram чи Viber.