Продати землю в м. Одеса на електронних торгах Прозорро.Продажі

Завдяки оновленому законодавству продаж землі в Одесі, як і інших містах України, нарешті став повністю прозорим, позбавленим хабарів та здирницьких схем серед «високопосадовців». Знайти підходящу ділянку для відкриття торгового або бізнес-центру, добре обладнаного складу, санаторію, готелю або приватної клініки – питання буквально двох кліків мишкою. Придбати чи орендувати майно, що належить державним та комунальним установам, сьогодні не складніше, ніж зробити замовлення в інтернет-магазині. Достатньо скористатися послугами майданчика ТОВ «Українська універсальна біржа».

Реалізація землі в м. Одеса на електронних торгах Прозоро.Продажі

Так, відповідно до положень закону №1444-ІХ, продаж та здача в оренду державної чи комунальної землі тепер відбувається з використанням електронних аукціонів Prozorro.Sale. Адже в Одесі, як і багатьох інших містах, знайдеться чимало цікавих площ, які можна використати під забудову, для відкриття закладів оздоровчого та рекреаційного призначення, зведення і експлуатації об’єктів портової інфраструктури. І, звичайно, чимало зацікавлених осіб намагатимуться привласнити вигідні активи через звичних до хабарів чиновників.

Уникнути замкненого кола допоможуть онлайн-торги Прозорро.Продажі. Від самого початку амбітний стартап створювався для боротьби з корупцією, а також ефективного використання різноманітних комунальних і державних активів. До останніх відноситься і земля, що є власністю держави Україна, та може бути проданою, наданою в оренду або використаною у якості застави останньою, якщо вона виступатиме як звичайна юридична особа.

Продаж комунальної землі в Одесі, як і в інших населених пунктах, передбачає реалізацію ділянок, що належать територіальній громаді конкретного міста, села або селища. Основними відмінностями комунальних ділянок є:

  • чіткі кордони, що не виходять за межі населеного пункту та не належать державі;
  • це можуть бути площі, на яких знаходиться комунальна нерухомість.

Загалом за п’ять років на спеціалізованих майданчиках на зразок ТОВ «Українська універсальна біржа» відбулося 437 тис. прозорих онлайн-торгів, де, окрім землі в Одесі, на продаж виставлялися будинки, квартири, цілі виробничі комплекси, фабрики, заводи, літаки, готелі, пароплави. Сумарний дохід від них наразі складає 60 млрд. грн. і ця цифра збільшується з кожним днем.

Продаж земельних ділянок в Одесі та інших містах на майданчику sale.uub.com.ua

Після тотального реформування ринку землі в українців нарешті з’явилася можливість купувати державні та комунальні активи на однакових умовах, без дискримінації чи упередженого ставлення до «своїх». Так, на початок грудня 2021 року на Прозорро.Продажі вже було оголошено 1 500 земельних аукціонів. Сумарна площа лотів склала більше 8 000 га, а їх початкова вартість сягнула 556 млн. грн.

Для участі у торгах з продажу землі в Одесі та інших містах необхідно зареєструватися на електронному майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа». Підписавшись на щоденну E-mail-розсилку, спеціальні земельні боти у Viber і Telegram, ви будете в курсі останніх подій на ринку землі в режимі 24/7.