У Тернополі продаж землі відбувається офіційно на публічних торгах

Оновлене законодавство, яке регулює земельний ринок, відкриває всім охочим доступ до продажу землі в Тернополі та будь-яких населених пунктах України. А щоб цей процес був повністю прозорим, чесним та відкритим, влада ухвалила рішення про використання для торгів електронної системи Прозорро.Продажі

Знайти потрібну ділянку для будь-яких цілей тепер набагато легше завдяки спеціальним онлайн-майданчикам на зразок ТОВ «Українська універсальна біржа». Це так само просто та зручно, як зробити замовлення в інтернет-магазині.

 Земля в Тернополі на продаж виставляється на прозорих е-аукціонах

Положення Закону про реалізацію земельних ділянок № 1444-ІХ диктують нам головну умову: торги мають проходити в електронній системі Prozorro.Продажі. У такий спосіб недобросовісні покупці і продавці не зможуть скористатися корупційними схемами, а звичні до хабарів чиновники відчужувати ділянки на тіньовому ринку.

Тернопіль, як і багато інших міст України, є важливим центром розвитку туризму і бізнесу. Тут купують ділянки для житлової і комерційної забудови. До останньої належить відкриття магазинів, кафе, оздоровчих закладів тощо.

Під час продажу землі в Тернополі можуть реалізувати приватні, державні та комунальні ділянки. Останні мають чіткі межі, що збігаються з населеним пунктом. Можуть виставлятися на торги відразу зі спорудами чи водоймами, які на них знаходяться.

Електронна система Прозорро.Продажі – це амбітний проект, який отримав життя у 2016 році для ефективного управління державним і комунальним майном та боротьби з корупцією. Офіційні майданчики, серед яких і ТОВ «Українська універсальна біржа», за 5 років роботи провели майже пів мільйона публічних електронних торгів. Дохід від них до бюджетів різних рівнів досяг 60 млрд грн. На онлайн-майданчиках проходять аукціони з реалізації різних об’єктів державної і комунальної власності: будинки, комерційні приміщення, автомобілі, готелі, фабрики тощо.

Продаж землі в Тернополі через офіційний майданчик ТОВ УУБ

Багаторічний мораторій та тіньове функціонування ринку землі блокували його розвиток. А українці не могли заключати договори купівлі-продажу на ділянки сільськогосподарського призначення. Тепер для всіх створено однакові прозорі умови.

За допомогою Прозорро.Продажі вдасться забезпечити вільний доступ до торгів для всіх учасників, а також контролювати обіг ділянок. Отже, не потрібно перейматися за масову скупку землі іноземцями чи за створення земельних монополій.

Для того, щоб ви могли долучитися до торгів з продажу землі в Тернополі, вам необхідно зареєструватися на акредитованому майданчику sale.uub.com.ua. 

Так ви зможете підбирати собі лоти, отримувати допомогу менеджерів, а також налаштувати розсилку в спеціальних земельних ботах у Вайбер і Телеграм. Долучайтеся до YouTube-каналу ТОВ УУБ та нашої офіційної сторінки у Facebook, аби бути в курсі всіх подій на земельних аукціонах у системі Прозорро.Продажі.