Земля на продаж виставляється через Прозорро.Продажі

Сьогодні багато українців цікавляться інформацією про те, як відбувається купівля-продаж землі в Україні. Згідно з чинним законодавством, адміністратором торгів угіддями є ДП “Прозорро.Продажі”. Це означає, що земельні аукціони проходять в електронному форматі на спеціальних акредитованих платформах на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”. Пройдіть реєстрацію на майданчику sale.uub.com.ua, щоб взяти участь у торгах.

Швидко продати землю можна завдяки електронним торгам на Прозорро.Продажі

Ще якихось кілька років тому важко було повірити, що у 2021 році продаж землі в Україні буде можливим. Річ у тому, що прийняття рішення про відкриття прозорого та справедливого ринку угідь в нашій державі навмисно відтягувалося десятиліттями. Представники кожної попередньої влади наголошували на тому, що “земля - це власність народу, яка не має продаватися”. Всі ці гасла лунали лише з однією метою - підняття власних рейтингів, адже ніхто з цих чиновників не говорив про переваги, які дасть вільний обіг угідь.

І українці легко піддавалися таким маніпуляціям. Саме тому в нашому суспільстві й панувала думка про непотрібність дозволу на продаж землі в Україні. Однак чинна влада пішла на дуже непопулярний крок та прийняла рішення про відкриття ринку угідь. Основний меседж чиновників полягав у тому, що заборона на реалізацію ділянок різного цільового призначення - це порушення конституційного права українців.

Тому відкриття ринку з продажу землі в Україні все ж відбулося. Хоча й проходила відповідна реформа у кілька етапів: спочатку скасували мораторій на обіг сільськогосподарських угідь (стосується лише приватної форми власності), а вже потім надано дозвіл на реалізацію державних та комунальних ділянок різної форми власності (крім аграрних).

Згідно з постановою №1013, проходять торги з продажу землі на сайті Прозорро.Продажі, а точніше - на спеціальних акредитованих майданчиках на зразок ТОВ “Українська універсальна біржа”. Електронний формат аукціонів є дуже зручним - відтепер вам не потрібно витрачати свій дорогоцінний час на черги в офісах, адже подати документи або зробити ставку можна онлайн.

Загалом же на торгах ви можете купити землю будь-якого цільового призначення:

  • сільськогосподарську або лісогосподарську;
  • водного фонду;
  • рекреаційну або оздоровчу;
  • під забудову;
  • промисловості, транспорту, енергетики, оборони та зв’язку тощо.

Важливим етапом перед купівлею ділянки є її вибір. Найчастіше інвестори орієнтуються на ціну угіддя, яка залежить від низки факторів: регіону, площі, цільового призначення, замовника тощо. Для купівлі ділянки ми рекомендуємо використовувати лише перевірені платформи, які встигли продемонструвати свою ефективність. Одним із таких майданчиків є ТОВ “Українська універсальна біржа”.

Продати землю за вигідними умовами можна через майданчик ТОВ УУБ

ДП “Прозорро.Продажі” було створено ще у 2016 році як інструмент боротьби з корупційними зловживаннями у сфері реалізації державного, комунального та приватного майна. Основні особливості цієї платформи - абсолютна відкритість, справедливість та відсутність монополізації, адже в системі Prozorro.Sale понад 40 сайтів з продажу землі. Для участі у торгах ви можете обрати будь-який із майданчиків. Ми ж рекомендуємо зробити вибір на користь ТОВ “Українська універсальна біржа”, бо ми маємо більш ніж 20-річний досвід проведення аукціонів та знаємо, як зробити вашу участь у публічних продажах комфортною.

Реалізація угідь на нашому майданчику відбувається за чітким алгоритмом:

  • організатор (землевласник) надає всю інформацію про об’єкт реалізації;
  • потенційний покупець повинен: обрати лот (можна використати фільтри на майданчику sale.uub.com.ua), подати заявку на участь, надати всі необхідні документи, сплатити обов’язкові внески та зробити свою цінову пропозицію;
  • після цього система автоматично обирає переможця за найвищою ставкою.

Багатьох клієнтів нашої біржі цікавить питання, як швидко відстежувати появу нових аукціонів з продажу угідь? Для цього фахівці ТОВ УУБ створили спеціальні земельні боти у Viber і Telegram. Також радимо підписатися на нашу сторінку у Facebook, адже на ній ми регулярно публікуємо інформацію про майбутні торги.