Продаж земельних ділянок за ринковою ціною на торгах Прозоро.Продажі

На сьогоднішній день ціна землі і її продаж в Україні є ледь не найбільш обговорюваним питанням як серед великих агровиробників, так і серед простих громадян. Такий ажіотаж пов’язаний, у першу чергу, зі скасуванням багаторічного мораторію на реалізацію сільськогосподарських угідь. По-друге, восени почав діяти законопроект №1444-ІХ, що дозволяє продавати та здавати в оренду державні і комунальні ділянки різного цільового призначення. У обох випадках визначальним фактором є використання для цих цілей повністю прозорих аукціонів Прозорро.Продажі.

Продаж землі в Україні та її ціна у 2021 році на торгах Prozorro.Sale

Найчастіше реалізації підлягають ділянки, що використовуються для:

  • виготовлення сільськогосподарської продукції;
  • випасання худоби;
  • сінокосіння;
  • садівництва, городництва;
  • ведення лісового господарства;
  • зариблення ставків, створення об’єктів портової інфраструктури;
  • в межах населених пунктів – будівництва житлових і громадських споруд;
  • відкриття закладів рекреаційного, оздоровчого призначення, спортивних комплексів;
  • видобутку корисних копалин.

Найчастіше ж за останній рік користувачі шукали в мережі інформацію щодо продажу с/г землі в Україні і ціни за гектар у 2021 році. Після офіційного запуску ринку аграрних угідь купувати їх отримали право фізичні особи – за умови, що вони є українцями, а площа придбаних ділянок не перевищуватиме 100 га. У 2024 році покупцями зможуть стати також юридичні особи (підприємства), створені українськими громадянами, а встановлений ліміт зросте до 10 000 га.

Через багаторічну заборону на продаж землі її ціна значно знизилася – порівняно з країнами Західної Європи чи навіть сусідньою Польщею. За останні 15 років 1 га угідь сільськогосподарського призначення в останній подорожчав: з 1 500 до 11 000 дол. З початком продажу землі в Україні у 2021 р. ціна за гектар встановилася на рівні 1 000 дол., максимум 2 000 дол. (у більш родючих регіонах). Однак з часом цей показник збільшиться. Не в останню чергу – завдяки використанню електронних аукціонів Прозорро.Продажі.

Ціна продажу землі на офіційному майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа»

Онлайн-аукціони Prozorro.Sale не лише знищують усі корупційні схеми. Вони також допомагають реалізовувати різноманітні комунальні і державні активи не лише швидко, а й максимально прибутково. Так, протягом останніх трьох місяців на акредитованих майданчиках, у тому числі sale.uub.com.ua, оголошено майже 1 700 аукціонів з продажу землі, ціна яких в Україні у 2021 році зростала вдвічі порівняно з початковим бюджетом. Загалом же вартість усіх ділянок, виставлених на торги, склала понад 600 млн. грн.

Звернувшись до персональних менеджерів платформи ТОВ «Українська універсальна біржа», ви дізнаєтеся усі деталі стосовно продажу землі і її ціни на аукціонах Прозорро.Продажі. Підписуйтеся на нашу E-mail-розсилку, офіційну сторінку у Facebook, земельні боти у Telegram і Viber – швидко дізнавайтеся актуальну інформацію про появу нових торгів.