Продати землю в Запорізькій області через Прозорро.Продажі

У 2021 році відбулися кардинальні зміни в чинному законодавстві. Відтепер кожен підприємець може вільно купити або продати землю в Запорізькій області чи будь-якому іншому регіоні України в декілька кліків. Це стало можливим завдяки системі Прозорро.Продажі, яка здійснила справжню революцію у сфері публічних торгів.

Як продати землю в Запорізькій області за ринковою ціною

Чинне законодавство чітко встановлює особливості реалізації угідь:

  • усі земельні торги проходять в електронному форматі на спеціальних акредитованих майданчиках системи Prozorro.Sale, зокрема на ТОВ “Українська універсальна біржа”;
  • державні та комунальні угіддя продаються виключно через онлайн-аукціони. Приватні ділянки виставляються на електронні торги за бажання власника;
  • на аукціонах Прозорро.Продажі можна купити угіддя різного цільового призначення та форми власності, за винятком державних та комунальних аграрних наділів, які доступні тільки для оренди.

Аграрні землі, продати які в Запорізькій області ті інших куточках України можна на майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа”, є найпопулярнішою категорією на торгах Prozorro.Sale. І це логічно, адже понад 70% усього фонду угідь в нашій державі складають саме сільськогосподарські ділянки. Однак сьогодні стати власником землі для ведення с/г може не кожен, оскільки відкриття відповідного ринку відбуватиметься у два етапи:

  • з 01 липня 2021 року право участі в торгах з відчуження аграрних угідь мають тільки фізичні особи, що є громадянами України. Максимальний розмір власності на землю для цієї категорії не має перевищувати 100 га;
  • юридичні особи, які створені та зареєстровані в Україні, кінцевими бенефіціарами яких є українці, зможуть купувати сільськогосподарські угіддя з 01 січня 2024 року. Право власності на землю для цієї категорії не може перевищувати 10 000 га.

Такі обмеження на ринку сільськогосподарських угідь є логічними, адже вони покликані не допустити його монополізацію великими аграрними корпораціями. При цьому влада дає невеликим підприємцям понад два роки на розширення.

Чесний продаж землі в Запорізькій області на майданчику ТОВ “Українська універсальна біржа”

Як стати учасником прозорих торгів з реалізації угідь? Все дуже просто. Для початку потрібно зареєструватися на майданчику sale.uub.com.ua. Потім необхідно виконати наступний алгоритм:

  • оберіть лот та надайте адміністраторам майданчика документи;
  • сплатіть обов’язкові внески, подайте заявку на участь в торгах та зробіть свою ставку.

Після виконання цих нескладних дій ви зможете брати участь у торгах з продажу землі в Запорізькій області та решті регіонів України. Якщо ж у вас виникнуть труднощі на будь-якому з вищевказаних етапів - зверніться за допомогою до наших спеціалістів, які з радістю вирішать проблему. Для консультації зателефонуйте за номером (044) 221-32-33.

Також ми рекомендуємо налаштувати нашу щоденну Email-розсилку та спеціальні земельні боти в Telegram і Viber, щоб мати змогу швидко отримувати сповіщення про появу нових торгів у системі Прозорро.Продажі.