Проведення аукціонів з оренди комунального майна в умовах воєнного стану

На Прозоро.Продажі проведення аукціонів з оренди комунального майна продовжується навіть в умовах воєнного стану. Безперешкодний доступ до комерційних будівель і приміщень дозволяє підприємцям переносити бізнес на більш безпечні території. Та зменшує фінансове навантаження на тих, хто несе збитки через повномасштабне вторгнення рф.

Оренда комунального майна в умовах воєнного стану і проведення аукціону на майданчику Prozorro.Sale

У травні 2022 року уряд ухвалив постанову, яка передбачає ряд змін у процесі оренди державної і комунальної нерухомості під час війни. По-перше, спрощується сама процедура. По-друге, усім бажаючим Фонд держмайна пропонує дуже привабливі ціни і знижки.

Так, якщо плануєте перенести свій бізнес у більш спокійні регіони, то аукціон з оренди комунального майна у воєнний стан на Прозорро.Продажі допоможе вам отримати підходящий об’єкт. У цьому випадку перші пів року орендарі сплачують пільгову вартість – усього по 1 грн. за кожен квадратний метр. Також від орендної плати звільняються власники бізнесу, розташованого на тимчасово окупованій території – у Криму, Донецькій, Луганській, Херсонській та частинах Запорізької, Миколаївської і Харківської областей. На тих територіях, де відбувалися активні бойові дії (м. Київ, Київська, Чернігівська, Харківська, Сумська, Миколаївська, Запорізька області), орендарі звільняються від оплати до кінця вересня 2022 року.

На всій іншій території нашої держави приватному бізнесу надаватиметься знижка у розмірі 50% на оренду усіх державних активів. Зменшити вартість тимчасового використання приміщень, що належить державі, аж на 25% дозволяється орендарям цілих майнових комплексів. Окрім цього, місцеві органи влади мають право додатково ухвалювати рішення про зниження ціни на оренду будинків і споруд, що перебувають у державній і комунальній власності. Мають право тимчасово не сплачувати орендну плату і особи, які наразі проходять військову службу.

Взяти участь в аукціоні на оренду комунального майна під час військового стану на майданчику ТОВ «Українська універсальна біржа»

Починаючи з 04 квітня 2022 р. на Prozorro.Sale проведення аукціону з оренди комунального майна у військовий час відбувається за спрощеною процедурою. Так, за звичайних умов тривалість подання пропозицій складала 30-45 днів. Однак тепер організатор торгів може лише за два дні оголосити про їх проведення і оприлюднити перелік потрібних документів. Ще три дні дається на підписання договору, однак він в умовах війни не є обов’язковим.

У ці складні часи електронний майданчик sale.uub.com.ua стабільно продовжує надавати учасникам аукціонів на Прозоро.Продажі необхідну інформаційну, юридичну і технічну підтримку. Наші фахівці готові відповісти на усі питання, пов’язані з проведенням аукціонів з оренди комунального майна в умовах воєнного стану.

Підписуйтеся на E-mail-розсилку і зручний Telegram-бот майданчика ТОВ «УУБ», приймайте участь у торгах та перемагайте!