Українська універсальна біржа продаватиме майно банкрутiв

2 жовтня Кабінет міністрів ухвалив рішення про те, що все майно, яке виникає у процесі процедур відновлення платоспроможності боржників, продаватимуть тільки через ProZorro.Продажі.
Адже до цього, повідомив Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, майно розподілялося у непрозорий спосіб і права кредиторів були незахищені. Тепер же майно продаватиметься на майданчику, до якого є довіра і який довів свою ефективність. «Це крута правильна ідея, щоб ті активи, які продавалися в рамках процедури банкрутства, продавались через прозорий, чесний інтернет-майданчик»,- говорить Гончарук.
До слова, і в Кодексі з процедур банкрутства, який повинен запрацювати незабаром, прописано, що майно боржників повинне продаватися виключно через електронні аукціони. Система повинна бути дворівнева – центральна база даних та електронні майданчики. А саме так і працює ProZorro.Продажі.
«Українська універсальна біржа – акредитований електронний майданчик системи Прозорро. Ми готові уже сьогодні виставляти та продавати майно боржників.
Тож запрошуємо до співпраці, перш за все, арбітражних керуючих. Експерти Української універсальної біржі 24/7 готові надати вам технічний та юридичний супровід для організації чесних та прозорих аукціонів», - запевнив директор Української універсальної біржі Сергій Гладкий.
Alternate Text