Дізнавайтеся про відкритий ринок землі через майданчик УУБ

Відкриття ринку землі в Україні пов’язане з ухваленням Закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення». Він був підписаний 28 квітня 2020 року і став рушійною силою для змін в економіці держави та початком формування нормативно-правової бази у цій сфері. Наразі аграрні угіддя складають 70% від усієї території України, тому важливо налагодити процедуру їх купівлі-продажу.

 Відкриття ринку землі та початок реалізації сільгоспугідь на Prozorro.Sale

Експорт аграрної продукції – одна з провідних ланок української економіки. Ми можемо повною мірою забезпечити потреби населення у продовольстві. Від продажу олійних і зернових культур та інших продуктів рослинництва у держбюджет надходить чималий прибуток.

Нещодавно прийняті нововведення дозволяють громадянам України розпоряджатися на свій розсуд земельними ділянками, що перебувають у приватній власності, з 01 липня 2021 року. Спочатку реалізація сільськогосподарських угідь передбачена лише для фізичних осіб за умови, що розмір придбаної землі не перевищує 100 га. Від початку 2024 року взяти участь в електронних аукціонах зможуть також юридичні особи, що є громадянами України. Підприємцям дозволено купувати ділянки розміром до 10 000 га.

Процес продажу аграрних угідь також викликає у населення багато питань. Очевидно, що він має відбуватися за зрозумілим і прозорим алгоритмом незалежно від того, у якій власності перебуває с/г земля.

Наша країна почала активно боротися з корупцією та розпродаванням державного і приватного майна за безцінь, тіньовим ринком та «кумівством». Саме для того, щоб кардинально змінити цю негативну ситуацію, була створена електронна система Прозоро.Продажі. Починаючи із 2016 року, реалізація різноманітних державних активів відбувається на акредитованих майданчиках на зразок Української універсальної біржі. 

На публічних аукціонах усі учасники діють за однаковими правилами і знаходяться в рівних умовах. Спостерігати за цим процесом може будь-хто, тому він і має статус відкритої і прозорої процедури. Потенційні покупці можуть швидко та вигідно отримати потрібні об’єкти, а одержані кошти надійдуть у державний бюджет.

 Відкритий ринок землі дозволить проводити онлайн-аукціони на майданчику УУБ

Відкритий ринок землі, на який чекають українці, має функціонувати за чесними правилами. Це можна зробити за допомогою публічних торгів.

За чотири роки кількість учасників електронних аукціонів на Прозоро.Продажі перевищила 21 тисячу. Також за цей період до державного бюджету надійшло 28 млрд. грн. Головне досягнення таких торгів – ліквідація корупційної складової.

Для того, щоб перемогти на аукціоні, потрібно зареєструватися на надійному майданчику та слідувати подальшим інструкціям. Обирайте сайт sale.uub.com.ua і отримуйте високоякісну підтримку кваліфікованих фахівців Української універсальної біржі. 

Підписуйтеся на нашу офіційну сторінку у Facebook, щоб першим дізнатися про відкриття ринку землі. А також обирайте цікаві для вас аукціони, використовуючи Telegram-бот та Viber-бот УУБ. Окрім цього ви можете налаштувати Email-розсилку з актуальними торгами.