Земельний ринок та продаж угідь в Україні на аукціонах Prozorro.Sale

Новий закон про реалізацію с/г угідь № 2178-10 передбачає створення ринку продажу землі уже в липні 2021 року. Саме тому влада зараз активно працює над тим, щоб він працював чесно і прозоро на відкритих онлайн-аукціонах.

Офіційні майданчики електронної системи Prozorro.Sale на публічних торгах не допускають корупційних махінацій та незаконного збуту стратегічно важливого українського ресурсу.

 Ринок продажу землі – особливості функціонування

Чи буде ринок продажу землі функціонувати у системі Prozorro.Salе? Це питання українці обговорюють уже майже рік. Після зняття мораторію землевласники готуються до реалізації аграрних угідь. Однак вони переймаються тим, чи не буде майбутній ринок корумпованим.

Механізмом, що забезпечить прозорість процедури купівлі-продажу, стане електронний та публічний аукціон. Закон про реалізацію землі став рушійним фактором в економіці країни. Винести максимум для Держбюджету і не допустити утворення тіньового ринку допоможе система Прозорро.Продажі.

Український агросектор довгі роки потерпав від корупційних схем та жаги до наживи зацікавлених осіб. А нелегальні продажі прикривалися здачею землі в оренду на довгий строк. Тепер же завдяки публічним торгам ми можемо усунути зловживання та «договорняки», а також забезпечити рівноправність учасників ринку та регулярний моніторинг цільового використання сільгоспземель.

Початок роботи системи Прозорро.Продажі припадає на 2016 рік, а 2018 року їй було надано статус державного підприємства. Аукціони в онлайн-режимі стали не тільки зручним, а і ефективним способом пошуку власників для державних активів, адже дохід від них зростає з кожним днем. На сьогодні ця цифра складає 34 млрд. грн. Саме тому новий ринок землі має співпрацювати із системою Prozorro.Sale для реалізації угідь.

Земельний ринок і продаж угідь на онлайн-торгах

Електронна торгова система Прозорро.Продажі та майданчик Української універсальної біржі можуть гарантувати абсолютну публічність та чесність функціонування ринку продажу землі та проведення торгів угіддями. Контролюючі органи та всі охочі зможуть у будь-який момент перевірити законність дій учасників.

Система Prozorro.Sale не дозволить, щоб старі корупційні схеми проникли в процедуру купівлі-продажу земельних с/г ділянок. Популярність та ефективність онлайн-аукціонів у різних напрямках доводить раціональність їх використання і на ринку землі. 

Майданчик sale.uub.com.ua забезпечить кожному клієнту кваліфіковану допомогу фахівців у сфері реалізації державних і комунальних активів. Вони пояснять вам усі нюанси та алгоритм участі в електронних аукціонах. Поставити свої питання ви можете за телефоном (044) 221-32-33.

Для ще зручнішого пошуку лотів використовуйте земельні Telegram-бот, Viber-бот та Email-розсилку від Української універсальної біржі. Новини про напрямки системи Прозорро.Продажі читайте на нашій сторінці у Facebook або дивіться на YouTube-каналі УУБ.