Ціна 1 га землі в Полтавській області на аукціонах Prozorro.Sale

З відкриттям у 2021 році земельного ринку в мережі інтернет все частіше можна зустріти запитання по типу “скільки коштує 1 гектар землі в Полтавській та інших областях”? Загалом вартість угідь суттєво варіюється в залежності від різних факторів. Зокрема, ціна залежить від розташування ділянки, її площі, призначення, якості грунту тощо.

Земельні аукціони в системі Prozorro.Sale дозволяють створити більш прозору та конкурентоспроможну системи продажу землі. Ця ініціатива була прийнята з метою стимулювання інвестицій у сільське господарство.

Скільки коштує 1 гектар землі в Полтавській області: як визначається вартість угіддя

Важливим питанням сьогодні є те, скільки коштує та як визначається вартість 1 гектара землі в Полтавській області. Загалом на ціну угідь впливає низка факторів, серед яких: 

  1. Розташування. Місцерозташування грає важливу роль у визначенні ціни землі. Земельні ділянки, що знаходяться ближче до населених пунктів та транспортних магістралей зазвичай коштують дорожче через легший доступ до інфраструктури та ринків збуту.
  2. Цільове призначення. Земельні ділянки можуть бути сільськогосподарськими, промисловими, комерційними тощо. Від цільового призначення й залежить ціна землі. Наприклад, сільськогосподарські угіддя, зазвичай, мають меншу вартість, ніж комерційні ділянки.
  3. Якість грунту. Цей параметр значно впливає на ціну с/г угідь. Родючий грунт дозволить отримувати більший урожай, а тому може коштувати дорожче.
  4. Ринкова кон'юнктура. Попит на земельні ділянки також впливає на ціну. Вартість також може змінюватися залежно від політичної ситуації в країні, сезонності тощо.
  5. Інфраструктура та комунікації. Наявність поруч розвиненої транспортної системи та інших комунікаційних мереж може підвищити ціну угіддя, оскільки це полегшує доступ до ділянки.

Вартість 1 гектара землі в Полтавській області сьогодні визначається на аукціонах системи Прозорро.Продажі. Створюючи заявки на продаж та купівлю, учасники торгів формують ціну на угіддя, яка відображає попит та пропозицію, що є актуальними прямо зараз.

Скільки коштує 1 га землі в Полтавській області: аналіз аукціонів на майданчику Української універсальної біржі

“Скільки коштує 1 гектар землі в Полтавській області” - досить популярне питання серед підприємців, які бажають розпочати чи розширити свій бізнес на Полтавщині.

Вартість ділянок варіюється залежно від низки чинників, про які йшлося вище. Тому розглянемо варіативність ціни земель сільськогосподарського призначення, що на сьогодні є найпопулярнішою категорією серед інвесторів.

Згідно з наявними даними, вартість 1 га с/г угідь на Полтавщині складає 49,2 тис. грн. При цьому ділянки, що знаходяться ближче до великих міст: Полтави, Кременчука, Лубен, Миргорода, коштують дорожче за середній показник. А от угіддя у віддалених районах області коштують дешевше.

Загалом купівля с/г землі на Полтавщині - це вигідна інвестиція, оскільки аграрні ділянки тут надзвичайно родючі, що забезпечить вам високі прибутки.

Тому якщо ви бажаєте купити угіддя в Полтавській області, налаштовуйте електронну розсилку та земельні боти в Telegram і Viber, а також долучіться до сторінки УУБ у Facebook, щоб не пропустити оголошення цікавих та вигідних аукціонів на Прозорро.Продажі.